Start werken Baron de Vironlaan DILBEEK op 4 september

C21

Start werken Baron de Vironlaan DILBEEK op 4 september

Scherm__afbeelding_2023-08-29_om_09
 

De Baron de Vironlaan wordt de komende maanden grondig onder handen genomen en in een volledig nieuw kleedje gestoken. Op die manier maakt de gemeente van de Baron de Vironlaan een échte volwaardige poort tot het centrum van Dilbeek. Het nieuwe ontwerp heeft aandacht voor álle weggebruikers, ook de actieve en de mindervalide. Daarnaast zijn leefbaarheid en ecologie centrale thema’s in het project: zo wordt er ingezet op het gebruik van waterdoorlatende materialen en laanbomen. De werken starten op 4 september en zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Verwacht wordt dat de werken afgerond zijn in de zomer van volgend jaar. 

Focus op de actieve weggebruiker

De gemeente zal de bekende Dilbeekse Baron de Vironlaan grondig aanpakken. De laan ligt er immers verouderd bij en heeft weinig allure van een laan: de betonplaten zijn in slechte staat en zorgen voor overlast voor de buurt. Met de heraanleg wil de gemeente hiermee komaf maken. 

“Niet alleen de weg is in slechte staat, voetgangers en fietsers krijgen er amper tot geen ruimte. Ook het parkeren gebeurt chaotisch,” zegt bevoegd schepen Stijn Quaghebeur, “In het nieuwe ontwerp heeft de gemeente aandacht voor álle weggebruikers.

De Baron de Vironlaan is als onderdeel van het fietsroutenetwerk een belangrijke as voor het fietsverkeer. Momenteel liggen er echter geen fietspaden en door de verkeersdruk en parkeerdruk is het onveilig om er gemengd verkeer te laten doorgaan. Ook zal er – waar mogelijk – werk gemaakt worden van verhoogde busperrons.

Leefbaarheid en ecologie staan centraal

De gemeente wil van de Baron de Vironlaan een klimaatresistente publieke ruimte maken die een positieve impact heeft op leefbaarheid en ecologie. Met de nieuwe inrichting vormt de gemeente de Baron de Vironlaan om tot een kwalitatieve groene laan, mede dankzij de aanplanting van klimaatresistente bomen en het gebruik van waterdoorlatende materialen op de parkeerplaatsen.

Gefaseerde aanpak om overlast te beperken

In een eerste fase is de Baron de Vironlaan vanaf de Sint-Alenalaan tot aan het kruispunt met de Berchemstraat aan de beurt. Deze fase moet eind dit jaar afgerond zijn. 

Het kruispunt van de Baron de Vironlaan met de Berchemstraat zelf wordt in een aparte fase aangepakt om de overlast tot een minimum te beperken. 

Het stuk vanaf het kruispunt met de Berchemstraat tot aan de Ninoofsesteenweg wordt vervolgens aangepakt vanaf begin 2024. Verwacht wordt dat de werken tegen de zomer van 2024 zouden afgerond zijn.

Met de heraanleg van de Baron de Vironlaan zorgen we ervoor dat deze laan een échte volwaardige toegangspoort wordt tot het centrum van Dilbeek,” zegt bevoegd schepen Stijn Quaghebeur, “Op die manier maken we Dilbeek weer een stapje meer “klaar voor morgen”.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024
Marc Sluys | 24 jun 2024

archief