Jobbeurs DILBEEK op 28 september beoogt een hogere werkzaamheid in de regio

C21

Jobbeurs DILBEEK op 28 september beoogt een hogere werkzaamheid in de regio

Scherm__afbeelding_2023-09-21_om_19
 

Op donderdag 28 september 2023 organiseert VDAB een regionale jobbeurs in samenwerking met de interlokale vereniging Dilbeek, Asse en Wemmel (ILV DAW).  De beurs vindt plaats in CC Westrand in Dilbeek van 13 uur tot 16 uur.

Met de beurs beogen de partners een hogere werkzaamheidsgraad in de regio door de reguliere en sociale economie dichter bij elkaar te brengen. De jobbeurs richt zich niet alleen tot werkzoekenden maar naar iedereen die op zoek is naar een nieuwe professionele uitdaging. Zo’n 25 bedrijven krijgen de kans om hun vacatures bekend te maken. Meteen kunnen ze ook kennis maken met mogelijke kandidaten voor hun beschikbare jobs.

Krapte op de arbeidsmarkt

Op 30 juni 2023 telde VDAB 1.902 ingeschreven werkzoekenden zonder werk met woonplaats in regio Dilbeek. Dit is 7,2% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De voorbije 12 maanden werden in deze regio 2.837 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld. Dat de vacatures ook in deze regio maar moeilijk ingevuld worden, leiden we af uit het aantal openstaande vacatures. In juli 2023 waren er 545 vacatures waarvoor men (nog) geen geschikte kandidaat vond. De meeste vacatures staan daarbij open voor leerkracht secundair onderwijs, winkelmedewerkers en leerkrachten kleuter-of lager onderwijs. Vooral de knelpuntberoepen zijn prominent aanwezig in de lijst van openstaande vacatures. De krapte op de arbeidsmarkt blijft zich ook hier duidelijk tonen.

Duurzame samenwerkingen

Sander Herbosch, die als regisseur werk en sociale economie bij Haviland de werking van ILV DAW in goede banen leidt: “Door de jobbeurs een lokaal karakter te geven, trekken we volop de kaart van het werken binnen eigen regio. Naast een aanbod van knelpuntberoepen zijn we er deze editie weer in geslaagd om enkele lokale bedrijven en ondernemingen aan te trekken. Daardoor krijgen de werkzoekenden dicht bij huis een brede waaier aan sectoren. Al een tijd merken we, dat flexibiliteit tussen werkgever en werknemer een niet te onderschatten factor vormt. Door daar rekening mee te houden, zijn we optimistisch dat er ook tijdens deze editie duurzame samenwerkingen afgesloten zullen worden.”
Ook voor schepen van lokale economie Marc Willen in Dilbeek is werken in eigen streek een belangrijk voordeel. “Op onze jobbeurs vind je alle lokale jobs op één plaats. Wie daar de geknipte werkgever vindt, hoeft voor zijn of haar werk nooit meer over de brug van Vilvoorde.”
Jo Discart, VDAB Netwerkmanager lokale besturen en partnerschappen: “De lokale besturen staan het dichtst bij de werkgevers en de werkzoekenden in de regio. Met de organisatie van een lokale jobbeurs zoals in Dilbeek koppelen we de arbeidsmarktexpertise van VDAB aan deze lokale kennis met het oog op het bereiken van een werkzaamheidsgraad van meer dan 80%. Op de jobbeurs zijn zowel werkzoekenden als wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging meer dan welkom.”
Tijdens de beurs staan bemiddelaars van VDAB klaar om vragen rond tewerkstelling, vacatures en opleidingen te beantwoorden. Ook werkzoekenden die nog vragen hebben over hun cv of last minute nog enkele sollicitatietips willen, kunnen bij hen terecht.
Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de beurs. Inschrijven is niet noodzakelijk.
Praktische info
Wanneer? Donderdag 28 september 2023 van 13 uur tot 16 uur.
Waar? CC Westrand, Kamerijklaan 46 in 1700 Dilbeek.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024
Marc Sluys | 24 jun 2024

archief