GALMAARDEN - Kom dit weekend even een kijkje nemen in de tuin van Natasja

C21

GALMAARDEN - Kom dit weekend even een kijkje nemen in de tuin van Natasja

P1004556__1___kopie_
Ingezonden foto
 
Tuinliefhebbers kunnen dit weekend op 24 en 25 juni van 10 tot 18 uur terecht bij Natasja Nagels  en haar ecologische tuin in de Bruinsbroekstraat 24 in Galmaarden. Zij doet mee aan de open tuin dag van de landelijke gilden. Ter informatie, de oppervlakte van de tuin is 1,5 ha een eigen creatie en de toegang is volledig gratis. Groepen moeten wel even contact opnemen met Natasja op het nummer 0477/68.08.32.
 
Het domein is gelegen in een rustig landbouwgebied, heuvelachtig en grillig van vorm. Veel wandelwegen leiden naar verschillende hoekjes. In deze gevarieerde tuin vind je een vijver, bosje, fruitbomen, bloemenperken, moestuin en kippen. De natuur gaat zijn gang maar wordt hier en daar ook bijgestuurd. Deze tuin is deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
 
Tuin van de toekomst - Bodem
In deze tuin wordt organisch materiaal gecomposteerd. Wanneer er gemaaid moet worden dan blijft het maaisel liggen. Dit voorkomt uitdroging en voedt de bodem. Het afgemaaide gras wordt opgevangen en hiervan wordt een dikke laag op sommige van de groentebakken gelegd. Wanneer de aardappelen gerooid zijn wordt hier een dikke laag stalmest opgelegd. Deze stalmest bestaat uit veel stro en hooi met paardenmest en een weinig koemest. Houtafval wordt gehakseld en gebruikt om de paadjes af te bakenen maar ook om de bodem af te dekken op plaatsen waar het niet volledig begroeid is met planten. 

Dit is een stukje natuur om in alle rust van te genieten. Ze voorspellen goed weer en de inkom is gratis, dus een echte aanrader! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief