LIEDEKERKE / TERNAT / ROOSDAAL - Plotercafé en Zonnelied slaan de handen in elkaar

C21

LIEDEKERKE / TERNAT / ROOSDAAL - Plotercafé en Zonnelied slaan de handen in elkaar

2018-10-19_ploter_caf___zonnelied__6_a
 
2018-10-19_ploter_caf___zonnelied__12_a
 

Afgelopen vrijdag opende het plotercafé officieel haar deuren en dit in samenwerking met Zonnelied. 

 

Zonnelied vzw is een organisatie uit het Pajottenland die meer dan 300 personen met een mentale handicap ondersteunt. Als basiswaarde kiest Zonnelied oa. voor ‘openheid en gastvrijheid’. Dit vertaalt zich concreet in tal van projecten samen met de buurt. 

 

Het plotercafé is niet zomaar een café maar tevens een sociaal project. De vzw Plotercafé doemee is gelijktijdig met de opstart van het café opgericht en heeft een duidelijke ambitie. De vzw gaat voor verbinding met de buurt, duurzaamheid en sociale economie. Intussen heeft het project al een 10 tal vrijwilligers en medewerkers met specifieke statuten gevonden. 

 

Tijdens de opening werd de samenwerking tussen Zonnelied en het Plotercafé mooi in beeld gebracht. Een 10 tal cliënten van het Eizeren Hof & de Soepkadees van Zonnelied vzw gaven het beste van zichzelf aan de toog, de afwas, de lekkere hapjes en de zelfgemaakte soepjes. Ook de dansvloer werd gevuld met een brede glimlach.

 

De keuze die Zonnelied maakt om samen te werken met het Plotercafé is een uiting van de missie van de organisatie. ‘Enkel door in de buurt tussen de mensen te staan en samen te werken, worden wij samen rijker, dit is ‘echte’ inclusie’,  stelt Katleen Evenepoel, algemeen directeur van Zonnelied vzw. 

 

Deze samenwerking is niet exclusief. Alle organisaties die willen inzetten op inclusie mogen zich aanmelden of contact opnemen met het plotercafé. Hoe meer zielen, hoe meer inclusie. 

 

Geïnteresseerden in een samenwerking kunnen terecht op het nummer 053/ 64.64.30 of info@zonnelied.be of bij Kenny, de verantwoordelijke van het plotercafé op het nummer 0496/06.85.64.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief