ROOSDAAL herdenkt ‘Onze vergeten Helden’

C21

ROOSDAAL herdenkt ‘Onze vergeten Helden’

Strijtem_klein___3_a
 
Wijns_strijtem_klein__2_a
 
Zuil_olv-lombeek__4_
 

Samen met vele andere steden en gemeenten en onder impuls van het ‘War Heritage Institute’ worden herdenkingstekens aangebracht op de graven van oud strijders uit WOI

 

Momenteel zitten we in het laatste jaar van de herdenking rond 100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog en dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan.

 

In Roosdaal doen we deze herdenking onder de noemer ‘Dagen van vrede’ en houdt dit verschillende activiteiten in die in de loop van november plaatsvinden. (Tentoonstelling 3 tot 11/11 en concert 11/11 in GC Het Koetshuis, tentoonstelling en thematafel 16 tot 23/11 in de bib, …)

 

Een opmerkelijk project hieronder is ‘Onze vergeten Helden’, dat gelanceerd werd door het War Heritage Institute, en dat inhoudt dat de helden van toen ook vandaag nog eens geëerd worden.


Hiervoor werden speciale herdenkingsplaatjes gemaakt die aangebracht worden op de graven en bordjes met de tekst ‘Belgische oorlogsgraven’ dat aangeeft aan de ingang van de begraafplaats waar een of meer van dergelijke graven liggen.

 

Vandaag werden deze herdenkingsplaatjes aangebracht op de oude begraafplaats van Pamel, Strijtem en Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek op twee graven en drie herdenkingszuilen. Wie voortaan op deze begraafplaatsen langs een van de graven of herdenkingszuilen met dit herdenkingsplaatje langs gaat, kan even stil staan dat dit een van ‘onze vergeten helden’ die we op deze manier toch niet willen vergeten.


Meer nog, via www.wardeadregister.be/nl/onze-vergeten-helden kan iedereen meter of peter worden van een van de oud strijders uit WOI, maar kunnen ook leerkrachten een gratis lessenpakket downloaden, zijn speciale boeken en publicaties te verkrijgen, … . Kortom, een resem zaken op te zorgen dat ‘onze vergeten helden’ nog eens de aandacht krijgen die ze verdienen.

 

Meer info via de dienst cultuur: cultuur@roosdaal.be - 054/318951

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief