SINT-PIETERS-LEEUW - WZC Sint-Vincentius uit Burst neemt verzorging en schoonmaakhulp van OCMW over

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - WZC Sint-Vincentius uit Burst neemt verzorging en schoonmaakhulp van OCMW over

Editiepajot_leeuw_ocmw_foto_merckx
OCMW-voorzitter Pol Defranc, Jolien Coppens (beleidsmedewerker woonzorg), Nancy Uylenbroeck (deskundige) en Anneleen Adang (wnd secretaris). Foto Merckx
 

Tijdens de opmaak van het meerjarenplan 2014-2019 maakte het OCMW de keuze om de dienstverlening verzorging en schoonmaakhulp niet langer in eigen beheer te voeren. De dienstverlening leed al verschillende jaren verlies. Ondanks verschillende maatregelen, kon het OCMW dit tekort niet wegwerken. Met WZC Sint-Vincentius werd nu een overeenkomst bereikt om de personeelsleden en hun werk over te nemen.

Het OCMW ging er ook vanuit dat een mogelijke overname van de diensten vlot zou verlopen omdat er heel veel spelers op de markt aanwezig zijn die even kwaliteitsvolle dienstverlening aanbieden. Dit maakte de keuze voor het OCMW ook aanvaardbaar. Naast Sint-Pieters-Leeuw beslisten ook al andere besturen tot de stopzetting van de dienstverlening.
Na de goedkeuring van het meerjarenplan in 2014, ging het OCMW op zoek naar mogelijke kandidaat-overnemers voor de dienstverlening en haar werknemers. Het werd alvast een bewogen zoektocht. De moeilijkste opdracht bleek een goede kandidaat-overnemer te vinden voor de dienst schoonmaakhulp met dienstencheques. Klanten en goede schoonmaakhulpen zijn zeer gegeerd, doch zijn de loon- en arbeidsvoorwaarden van openbare besturen beduidend gunstiger dan bij de meeste private ondernemingen en vzw’s. Voor de dienst gezinszorg lagen de kaarten anders omwille van de subsidiëring van deze dienstverlening door de overheid.
Om alle mogelijke kandidaat-overnemers gelijke kansen te geven om in te tekenen op een mogelijke overname, werd een selectieleiddraad uitgewerkt. Hierbij kregen kandidaat-overnemers de gelegenheid om hun kandidaturen kenbaar te maken tegen uiterlijk 3 april. Het OCMW ontving 3 geldige kandidaturen van Solidariteit voor het Gezin, Landelijke thuiszorg en WZC Sint-Vincentius. Op basis van de ingediende kandidaturen, besliste het OCMW gisteren om met de eerst geklasseerde kandidaat-overnemer WZC Sint-Vincentius de onderhandelingen op te starten.
De eerste gesprekken hebben net plaatsgehad en stemmen de voorzitter alvast positief. De toekomstperspectieven zien er alvast veel belovend uit. Ook werden de personeelsleden meteen ingelicht. Het OCMW hecht er veel belang aan om medewerkers nauw te betrekken door ze op de hoogte te houden van de nieuwe vooruitzichten.
OCMW-voorzitter Pol Defrancq: “De onderhandelingen zijn nog volop gaande. Ook de gesprekken met de vakbonden zullen eerstdaags worden georganiseerd. Het spreekt voor zich dat het OCMW alles in het werk blijft stellen om alles vlot te laten verlopen en dit in het belang van de medewerkers en haar klanten en de toekomstige samenwerking met de mogelijke partner of partners”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief