Wie april zegt, zegt "Gezondheid!" in PEPINGEN

C21

Wie april zegt, zegt "Gezondheid!" in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_gezondheid_foto_sluys
Foto Marc Sluys
 

Vorig jaar stond de gezondheidsmaand in Pepingen in het teken van ‘Fit in Pepingen’, maar Gezond betekent meer dan bewegen en gezonder eten.

Dit jaar legt men de nadruk op ‘geluid’. Zowel in de positieve zin (muziek beluisteren of maken, relateren of stilte opzoeken) als in de negatieve zin (lawaai, oorverdovende muziek of schadelijke invloed van MP3’s of i-pod’s op onze jeugdige oren).
 
De politiezone Pajot stelt tijdens deze maand april hun geluidsmeter op gereserveerde tijdstippen ter beschikking van de verenigingen/organisaties van Pepingen om het omgevingsgeluid te registreren.
 
Zoals elk jaar, wordt deze gezondheidsmaand georganiseerd door vele verenigingen en organisaties van Pepingen. De scholen en de woonzorgcentra zijn de hoofdrolspelers, maar ook de gemeentelijke kinderopvang en sport-, jeugd- en cultuurdienst werken mee.
 
Mich Pompen: “De samenwerking tussen de verschillende verenigingen en organisaties zijn een voorbeeld van hoe we van elkaar kunnen leren. De concertband Theobalduszonen en Dance Inn geven gratis workshops in de scholen en het zangkoor Cantope zingt liedjes uit de oude doos in Mater Dei. KVLV Pepingen organiseert samen met Ziekenzorg Pepingen een infonamiddag, de kleuters van de scholen dansen in de rusthuizen en dit zijn maar enkele voorbeelden. Wegens groot succes richten we dit jaar opnieuw een Buitenspeeldag voor de kinderen, een ROOKSTOPCURSUS voor zij die het willen afleren en een START 2 RUN voor zij die willen bewegen”.
 
Veel en gezond bewegen, blijft de rode draad van de gezondheidsmaand De slothappening heeft plaars op ZONDAG 25 april.
 
Men sluit aan bij de officiële opening van het FIETSKNOOPPUNTENNETWERK Pajottenland/Zennevallei. De sportdienst, de dienst Toerisme en Pasar Pepingen hebben een fietstocht voorbereid die de deelnemers van Pepingen naar Gaasbeek zal brengen, waar het provinciaal slotevenement plaats heeft!
Afspraak op 25 april om 14 uur aan FC Pepingen.
 
Alle evenementen en info kan men lezen in de folder GEZONDHEIDSMAAND APRIL 2010, of op de website van de gemeente Pepingen www.pepingen.be/gezondheidsmaand .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2010
Felix Merckx
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief