PEPINGEN - Kinderen Hartentroef en Natuurpunt Pepingen plantten eerste struiken voor vlindertuin

C21

PEPINGEN - Kinderen Hartentroef en Natuurpunt Pepingen plantten eerste struiken voor vlindertuin

Pep_planten_vlindertuin
De struiken werden vakkundig in de grond gestopt. - foto's Marc Sluys
 
Pep_vlindertuin_1
Pep_vlindertuin2
Pep_vlindertuin_3
 
Pep_vlindertuin_4
 

Natuurpunt Pepingen en de gemeente Pepingen plantten samen met de school Hartentroef de eerste struikjes aan van de Vlindertuin.

De kinderen van de school Hartentroef plantten vrijdagmiddag samen met Natuurpunt Pepingen en in samenwerking met de gemeente Pepingen struikjes aan. Dit gebeurde op een weide achter het containerpark van Pepingen. De struiken komen er ter bevordering van de vlinderpopulaties in Pepingen. Er werd veel sleedoorn aangeplant. Dit is ter bevordering van de sleedoornpagen en iepen om de zeldzame iepepage een biotoop te bieden.

“De sleedoornpagen en iepen zijn een beschermde en met uitsterven bedreigde vlindersoort. In Pepingen werden nog een aantal exemplaren aangetroffen.”, vertelt Pascal Lauwereins van Natuurpunt. “We krijgen bij het planten de hulp van de leerlingen van twee klasjes van Hartentroef. Zo zijn de kinderen op de laatste dag voor de Paasvakantie buiten en maken ze het mee hoe je best een struik kan planten. Gelukkig werden de sleuven reeds gemaakt door het team. De plek achter het containerpark is niet toevallig gekozen. Binnenkort krijgen we dit terrein met Natuurpunt Pepingen van de gemeente in beheer. We willen een wintertuin aanleggen, extra natuur inbrengen en ook de lelijke omheining van het containerpark wat verstoppen.
Buiten het feit dat de vlinder veel voordeel heeft aan deze waardplanten,  (het is een plant waarop het de eitjes legt), krijgt de sleedoorn in de zomer kleine wilde pruimen als vrucht. Deze pruimen zijn bijzonder geschikt om jenever mee te maken in de herfst. Wij nodigen nu reeds iedereen uit om in de herfst de sleedoornwandeling mee te doen. Dan laten we iedereen ook proeven van deze jenever.”, stelde Pascal Lauwereins

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2010
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief