PEPINGEN onthaalde zijn nieuwe inwoners

C21

PEPINGEN onthaalde zijn nieuwe inwoners

Editiepqjot_pepingen_nieuze_inzoners_foto__erckx
Foto © Felix Merckx
 

Samen met de open straatdag, organiseerde de gemeente Pepingen voor de tweede maal een onthaaldag voor zijn nieuwe inwoners. Tussen 1 juli 2009 en 30 juni 2010 kwamen zich 107 gezinnen, wat goed was voor 251 personen zich in Pepingen vestigen.

Met deze onthaaldag wil het gemeentebestuur op een prettige manier de nieuwe inwoners laten kennis maken met de leden van het gemeente- en het OCMW-bestuur, met de verschillende diensten en met het historische en toeristische gezicht van de gemeente.
 
Na een ontbijt en rondleiding op het gemeentehuis, trok men naar het OCMW voor een rondleiding en bezocht men met de nieuwe inwoners de kinderopvangmogelijkheden in Pepingen. Het officiële gedeelte eindigde met een toeristische rondrit door de gemeente met stopplaats aan de bibliotheek van Pepingen. Een gezellig samenzijn met een drankje sloot de voormiddag af.
 
Elk nieuw gezin kreeg een EHBO-box (Eerste Hulp Bij Ontvangst).
Dit is een box met allerlei nuttige informatie zoals een algemene informatiebrochure van de gemeente en het OCMW, een stratenplan, verenigingenbrochure, activiteitenkalender, streekproductengids en een boekje met cadeaubonnen. Deze cadeaubonnen worden door verschillende handelaren uit Pepingen aangeboden als welkomstgeschenk. Met dit initiatief wil het gemeentebestuur de nieuwe inwoners laten kennismaken met de lokale handelaars.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief