’PEPINGEN - Dagzorgcentrum t Molenhof wil uitbreiden

C21

’PEPINGEN - Dagzorgcentrum t Molenhof wil uitbreiden

Editiepajot_pepingen_mater_dei_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Naast het woon- en zorgcentrum Mater Dei (Heikruis) is er het dagverzorgingscentrum ’t Molenhof. Momenteel hebben zij een vergunning voor zeven personen. Het ligt in de bedoeling om dit uit te breiden tot 15.

’t Molenhof is genoemd naar “Hof ter Meulen”, een vierkantshoeve die ooit vlakbij stond. Het leunt aan bij het Woon- en Zorgcentrum Mater Dei.
Het werkt op een aan deze tijd aangepaste wijze en geeft eenzelfde functie voor haar gasten, als de vierkantshoeven indertijd voor hun bewoners boden: in een veilige en beschutte omgeving, aan mensen een plaats bieden om zich thuis te voelen in een sfeer van geborgenheid en tedere zorg, en op deze wijze voor en met hen, op een begrijpende en respectvolle manier mee toekomst te maken.
 
Men wil uitbreiden tot 10 plaatsen en later zelfs tot 15 plaatsen.
Directeur Mathieu Mertens: “Er is nood aan. Ons dagverzorgingscentrum moet echter nog beter bekend geraken. Momenteel hebben we 7 personen die hier geregeld de dag komen doorbrengen. Wij halen een gemiddelde van 5 personen per dag. Men is ook niet verplicht om alle dagen te komen”.
 
Het dagverzorgingscentrum is niet alleen voorbehouden voor Pepingenaren. Mensen worden met een busje afgehaald in een straal van 10 tot 15 kilometer.
 
HULPVERLENING
Het dagverzorgingscentrum ‘t Molenhof is een vorm van hulpverlening, ondersteunend aan de thuiszorg, waarbij de bezoeker één of meerdere dagen per week, tijdens de dag terecht kan voor verzorging, opvang, zinvolle dagbesteding en sociale contacten.
 
In een dagcentrum kunnen terecht alle thuiswonende, semi - valide en zorgbehoevende personen die geen intensieve medische controle nodig hebben, maar wel behoefte aan (re)activering, verzorging, toezicht en begeleiding in de activiteiten van het dagelijkse leven. Er is geen leeftijdsgrens voorzien.
 
Het dagcentrum is open alle werkdagen van 9 tot 17 uur. In de dagprijs (25 euro) is het aanbod van activiteiten en warm middagmaal inbegrepen. Vervoer met aangepaste bus van en naar huis is mogelijk binnen een straal van 15 km.
 
De aanwezigen beschikken over een ruime woonkamer met huiselijke sfeer, met aansluitend een keukentje, de nodige aangepaste sanitaire ruimten en een rusthoek met geriatrische zetels. Bij activiteiten in het woon- en zorgcentrum kan steeds aangesloten worden.
 
Meer info over het dagverzorgingscentrum ’t Molenhof op 02/396 12 60. Vragen naar Anja Vandermotten of Gerda Nechelput. E-mail: dagcentrum@materdei-wzc.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief