Culturele uitwisseling tussen het land van de groene stilte en PEPINGEN

C21

Culturele uitwisseling tussen het land van de groene stilte en PEPINGEN

Dsc03487
De cultuurraad organiseert een Ierse avond. - Foto's © Peter Van Cutsem
 
Children_in_hospital_ireland_p200
Dsc03491
 

Cultuurraad Pepingen organiseert een culturele uitwisseling tussen het land van de groene stilte en Pepingen. Iedereen welkom op de Ierse avond op zaterdag 30 oktober om 19u in CC ‘De Kring’, Kareelstraat 11 in Bellingen. Een spetterende avond doorheen de geschiedenis, de weergaloze landschappen, de kunst en de traditie van “het groene eiland”. We laten u graag kennismaken met dit boeiende land. U maakt het muzikale optreden mee van Stargazer: een groep van vijf muzikanten uit Nederland afkomstig maar gek van Ierse muziek! Deze muzikanten bewijzen dat akoestische instrumenten waaronder de typische uilleann pipes, nog steeds kunnen grooven tot ongekende proporties, zeker als het om Ierse deuntjes gaat! En waar muziek is, wordt ook gedanst! Enkele Flandrach-leden komen ons initiëren in de Ierse dans.

Vooraf  kunt u genieten van een verfijnd Iers buffet, vergezeld van een Guinness of cider.  U zult onder de indruk zijn van het innemende, rustgevende landschap dat we voor u zullen projecteren. Ierland: het groene eiland bezaaid met meren en meertjes en drumlins of kleine, steile heuvels….
Marc Demesmaeker, schepen van cultuur van Halle en fervent Ierlandliefhebber zal onze gastspreker zijn deze avond.

De opbrengst van de avond gaat volledig naar een goed doel (Children in Hospital)  uit Ierland zelf!

Graag voor 26 oktober reserveren (zo ben je meteen ook verzekerd van een plaatsje aan tafel).  Je kan dit doen via de cultuurdienst: 02-383 14 39, marleen.dewulf@pepingen.be en door overschrijving van 25 euro per persoon op rekeningnummer 979-9848442-37

Deze avond is in samenwerking met het gemeentebestuur en het gemeenschapscentrum van Pepingen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2010
Peter Van Cutsem
Peter Van Cutsem
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief