PEPINGEN – Huis van het kind richt de SMUL actie op.

C21

PEPINGEN – Huis van het kind richt de SMUL actie op.

Dsc_6365_01__large_
 

 Huis van het kind Pajottenland gaat op zoek naar de meest kindvriendelijke eetgelegenheid in onze landelijke regio. Hiervoor richt huis van het kind pajottenland de SMUL actie op. SMUL staat voor 'Samen Met je kind Uit Lunchen'.

In het Pajottenland is er immers nood aan een overzicht van kindvriendelijke eetgelegenheden waar gezinnen met (kleine) kinderen uit onze regio terecht kunnen. Ouders geven vaak aan dat kinderen niet welkom zijn of dat er geen borstvoeding toegestaan is.In sommige eetgelegenheden is er ook geen mogelijkheid om een luiertafel te gebruiken of een eetstoeltje te vragen.

Bij het beslissen welke eetgelegenheden voldoen aan kindvriendelijkheid, zullen zowel de bevolking als de horeca uitbaters betrokken worden. De bevolking wordt warm gemaakt om te stemmen via www.huisvanhetkindpajottenland.be op hun favoriet restaurant. De horeca uitbaters ontvangen een schrijven via mail en per post om zich kandidaat te stellen en de criteria door te geven waaraan ze wel of niet voldoen.

De criteria die voorop gesteld worden zijn;

  • Er is een eetstoel aanwezig en de mogelijkheid tot het opwarmen van babyvoeding

  • Er is een luiertafel aanwezig

  • Moeders kunnen zonder probleem borstvoeding geven

  • Er is speelgelegenheid voor de kinderen (potloden, boekjes, speelhoek binnen en buiten etc.)

  • Het menu is kindvriendelijk (maaltijden verkrijgbaar in kinderportie, alternatieve kindermenu, mogelijkheid om de maaltijd van de kinderen eerder te krijgen etc.).

Deze actie krijgt een specifiek SMUL logo dat, in stickervorm, zal verschijnen aan de ingang van de restaurants die deelnemen en die minimaal aan de 3 van de criteria voldoen.

Mensen die gaan eten in één van de deelnemende restaurants uit het Pajottenland, zullen bij het afrekenen een flyer meekrijgen met alle info over de actie.

Horeca zaken kunnen zich kandidaat stellen tot 15 mei 2018. De gezinnen kunnen stemmen van 1 juni tem 30 november 2018. Ze maken door hun deelname kans op een eetbon ter waarde van 100 euro in het meest kindvriendelijke restaurant van het Pajottenland, aangeboden door huis van het kind Pajottenland. De winnende horeca uitbater krijgt als geschenk een gratis advertentie in de lokale bladen.

Wanneer deze actie slaagt, zal worden bekeken of dit ook in 2019 kan herhaald worden. Naar de toekomst wordt er gedacht aan een uitbreiding naar de eetfestijnen aan een SMUL gids met een overzicht van de kindvriendelijke eetgelegenheden.

Omdat het leuk is samen met je gezin te kunnen SMULlen in eigen regio.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief