PEPINGEN - LVB-Lijst van de Burger stelt verrassende lijst voor

C21

PEPINGEN - LVB-Lijst van de Burger stelt verrassende lijst voor

Groepsfoto
 

LVB – Lijst van de Burger Pepingen trekt op 14 oktober naar de Pepingse kiezers met de opvallende slogan “Sterk en oprecht, samen écht!”. LVB wil met een lijst van sterke kandidaten de oprechtheid terug naar het Pepingse gemeentehuis brengen. Samen willen we echt gaan voor een betere gemeente.

 

Lijsttrekker Eddy Timmermans: “Met veel plezier stellen we vandaag de kandidaten voor waarmee we op 14 oktober naar de Pepingse kiezer trekken. We stelden een evenwichtige en diverse lijst samen met stuk voor stuk sterke, gemotiveerde Pepingenaren. De brede steun die we voelen in onze gemeente is dan ook hartverwarmend. Onze ploeg is een mooie afspiegeling van de Pepingse gemeenschap waarin we wonen, werken en leven. We hebben jeugdig talent, jonge ouders en dynamische grootouders. Er zijn twintigers, zestigers en alles er tussenin. We hebben arbeiders, bedienden, kaderleden, landbouwers, verenigingsmensen, vrijwilligers en ondernemers. Alle deelgemeenten van Pepingen zijn vertegenwoordigd. Er zijn negen bekende gezichten, waaronder ervaring als burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden, en we hebben zes gemotiveerde nieuwkomers met veel goesting. Onze kandidaten zijn divers, maar delen de eigenschappen van realiteitszin, oprechtheid en een passie voor Pepingen.”

 

Kandidaten

Lijsttrekker wordt Eddy Timmermans (uit Heikruis), burgemeester van 2013 tot 2017. Op nummer twee staat Greta Cochez-Leroy (uit Bogaarden), schepen van landbouw, milieu en economie in dezelfde periode. Op nummer drie staat huidig gemeenteraadsvoorzitter Rudi Seghers (uit Bellingen). Uittredend OCMW-schepen Erik Dehandschutter besloot een andere weg in te slaan en komt niet meer op voor de volgende legislatuur. We willen van de gelegenheid wel gebruik maken om hem te bedanken voor de fijne samenwerking de laatste 6 jaar.

 

Opvallend is het aantal jeugdige kandidaten. Gule Dedobbeleer (24 jaar uit Heikruis, plaats 4) is OCMW-raadslid en neemt een tweede keer deel aan de lokale verkiezingen. Sander Geerts (26 jaar uit Pepingen, plaats 6), Jonas Nachtegael (29 jaar uit Beert, plaats 12) en Dora De Haseleer (18 jaar uit Heikruis, plaats 13) zijn gedreven nieuwkomers. Eddy Timmermans: “In Pepingen is de jeugd traditioneel ondervertegenwoordigd in het bestuur. Wie toch in de buurt komt, wordt te makkelijk verdrongen door de gevestigde waarden. LVB wil een oprecht signaal geven voor verjonging. Onze jeugdige kandidaten worden actief betrokken bij de samenstelling van ons programma en krijgen dan ook prominente plaatsen op de lijst. Onze Pepingse jeugd verdient immers een echte stem in het beleid van onze gemeente.”

 

Op de lijst is er ook plaats voor heel wat ervaring. Saskia Beeckmans (uit Pepingen, plaats 5) en Gunther Roobaert (uit Pepingen, plaats 7) zijn beiden gemeenteraadsleden met dossierkennis. Sylviane Crozaz (uit Elingen, plaats 8) is voorzitter van de bibliotheekraad en OCMW-raadslid. Guy Derijcke (uit Heikruis, plaats 9) is OCMW-raadslid en vervolledigt de vier vertrouwde LVB-gezichten die zich al jaren inzetten. Plaats 10 en 11 worden ingenomen door twee gemotiveerde nieuwkomers: Iris Vanhoedenaghe (uit Bogaarden) en Christine Stockhem (uit Pepingen).

 

De verrassing zit hem in de staart. Gemeenteraadslid en voorzitter van LVB René De Vos (uit Pepingen, plaats 14) duwt de lijst samen met Raymond Raemdonck, beter bekend als Mong Blok. De bekende en immer sympathieke cafébaas uit Pepingen zetelde 25 jaar lang in de Pepingse OCMW-raad en verleent zijn volle steun aan LVB – Lijst van de Burger.

 

Oprechtheid

“We zijn duidelijk: LVB-Lijst van de Burger wil de oprechtheid opnieuw naar het Pepingse gemeentehuis brengen. Er is nood aan integere lokale bestuurders die doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen, zonder met de wind mee te draaien. Onze kandidaten engageren zich in de eerste plaats voor een sterk programma en voor een beter Pepingen. We willen de positieve kentering die we in 2013 opstartten verder zetten: financiële verantwoordelijkheid, een plan op lange termijn, een echt luisterend oor in het gemeentehuis en vooral concrete vooruitgang in grote dossiers. We willen verder gaan met dat constructieve verhaal voor alle Pepingenaren.” 

 

Inspraak en open geest

“Alles begint bij vertrouwen. Dat willen we terugbrengen in Pepingen door dialoog en door een beleid voor alle Pepingenaren. We zijn trots op de realisaties van LVB in de vorige legislatuur en zetten voor 2018-2024 in op burgerparticipatie om nog meer te verbeteren waar we kunnen. We horen er veel over, maar stellen vast dat LVB – Lijst van de Burger voorlopig als enige de daad bij het woord voegde. Tijdens onze Grote Pepingse Enquête en onze Burgercafés gingen we bij onze burgers op zoek naar ieders #prachtvaneengedacht voor Pepingen. Dat laagdrempelig, gemoedelijk debat was een verrijkende ervaring waarvan vele ideeën hun weg vonden naar ons programma. Als lokale lijst ligt ons engagement bij de Pepingenaar en niet bij de wil van een traditionele partijleiding. We luisteren daarom met een open geest naar onze burgers en gaan steeds voor de best mogelijke resultaat. De versterking van de band met onze kiezers, burgers, adviesraden, verenigingen, ondernemers en landbouwers komt terug in al onze voorstellen.”

 

Focus op het positieve

“Met de lancering van het ‘Pepingen in Ganzenpas’-bordspel gaven we al aan dat we de focus willen leggen op het positieve en op de troeven van Pepingen. In onze communicatie komt ook steeds de zeshoek terug. Zes gelijkwaardige hoeken voor zes Pepingse deelgemeenten. De nadruk op SAMEN is er om het verbindende verhaal te onderstrepen. SAMEN gaan we écht voor:

  • Transparante beslissingen met ruimte voor burgerparticipatie
  • Vlotte mobiliteit, met veilige omstandigheden voor scholieren, voetgangers, en fietsers
  • Het behoud en koesteren van het landelijke karakter van Pepingen
  • Versterking en ondersteuning van ondernemerschap en landbouw
  • Meer groen, meer korte keten en minder zwerfvuil in een duurzame gemeente
  • Meer aandacht voor veiligheid
  • Betaalbaar en aangenaam wonen voor alle generaties van Pepingenaren
  • Een bruisend sociale gemeente waarin welzijn centraal staat
  • Een gemeente die al zijn troeven met fierheid uitdraagt”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief