PEPINGEN – Dialoogmoment ‘Zorg aan Zet’ in het WZC Henri Vander Stokken

C21

PEPINGEN – Dialoogmoment ‘Zorg aan Zet’ in het WZC Henri Vander Stokken

Dsc_0754__large_
 
Dsc_0743__large_
 
Dsc_0738__large_
 
Dsc_0731__large_
 
Dsc_0722__large_
 
Dsc_0715__large_
 

Gisteren ging in woonzorgcentrum H. Vander Stokken het dialoogmoment ‘Zorg aan Zet’ door. Zorg aan Zet is een campagne opgezet door Zorgnet-Icuro, de koepel waartoe het woonzorgcentrum behoort. ‘Zorg aan Zet’ brengt een breed maatschappelijk debat over de zorg op gang. De bedoeling is om zoveel mogelijk ideeën te verzamelen, en zo inzicht te verwerven in wat leeft bij de burgers in de samenleving, bij zorgverleners en in zorgorganisaties. Op deze manier wil Zorgnet-Icuro het thema ‘zorg’ hoog op de politieke agenda zetten, in aanloop naar de Vlaamse en federale verkiezingen.

Leden en voorzitters van de Pepingse ouderenverenigingen, schepenen van de gemeente Pepingen, bewoners, vrijwilligers en medewerkers van het woonzorgcentrum zaten samen rond de tafel en gaven hun mening en ideeën rond zes vragen:

  • Hoe zorgen we ervoor dat we ziekte en kwetsbaarheid als een normaal deel van het leven gaan beschouwen?

  • Hoe zorgen we dat er voldoende zorgpersoneel is? En hoe kunnen we maken dat zij voldoende tijd hebben voor warme, kwaliteitsvolle zorg?

  • Hoe kunnen we alle zorg de mensen nodig hebben goed op elkaar afstemmen?

  • Hoe kunnen mensen de juiste zorg krijgen?

  • Hoe zullen we onze zorg blijven betalen?

  • Hoe ga je van een systeem dat mensen geneest en behandelt naar een systeem dat mensen gezond houdt?


 

De inbreng van de aanwezigen wordt doorgegeven aan Zorgnet-Icuro. Er volgen nog 5 provinciale debatavonden waar de ingestuurde ideeën verder uitgediept worden. Na de Ronde van Vlaanderen zullen alle resultaten, zowel van het breed maatschappelijk debat als van de provinciale Avonden van de Zorg, samengebracht in een eindrapport met aanbevelingen en conclusies voor de toekomstige parlementen, regeringen en ministers. Dit eindrapport staat centraal op het groots interactief Zorg aan Zet Festival op 9 mei in Tour & Taxis in Brussel (10-17u).Het festival zal afgesloten worden met het grote Zorgdebat.


 

Wil u ook graag uw idee doorgeven? Surf naar www.zorgaanzet.net!


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief