Motorrit voor Into My Arms PEPINGEN bracht 5.000 euro op

C21

Motorrit voor Into My Arms PEPINGEN bracht 5.000 euro op

Image001
 

Voor een beetje regen blijft een motorrijder niet binnen. En wanneer het serieus begint te regen, rechten de échte motorrijders de rug. Nie afgeven. Niet in het minst als er een goed doel achter de georganiseerde rit zit. Voor het tweede jaar op rij organiseerde een groep van vrienden tvv "Into My Arms", het Kom Op Tegen Kanker project van Greet, Stan, Fleur en Dien (opgericht ter nagedachtenis van echtgenoot en papa Kris de Maeseneer die in 2013 aan kanker overleed) er hun tweede benefiet-motorrit . 

 

Met de eerste editie haalden ze reeds 5.000€ op, hetgeen een mooi resultaat was, maar dit jaar wilden ze dit absoluut overtreffen.

Bijna 100 deelnemers tekenden op voorhand in, sommige als solorijder, anderen als duo. En voor zo'n outdoorevent rekent men al gemakkelijk eens op de sympathie van de weergoden, al werd snel duidelijk dat deze wellicht waren vergeten om die dag in fluo te markeren ..... met regen tot gevolg, veel regen. 

Maar, zoals gezegd, een motorrijder laat zich net zomaar van de baan zetten. Een harde kern van de vooraf ingegeschrevenen startte de motoren zoals voorzien en trotseerde het verkwikkende hemelbad en dacht, 'och het is toch maar water...'. 

Enkelen onder hen bleven trouw vergezeld van hun duozitster waardoor het leed gedeeld werd en dus maar half zo zwaar woog.  Chapeau voor de moedige dames!

 

Iedereen werd 's ochtends uitvoerig gebriefd, bij een kop koffie en een croissant in de gebouwen van Carbomat, waarna de stalen rossen onbevreesd en met een groot hart werden bestegen om richting dierenpark 'Monde Sauvage' in Aywaille te rijden alwaar een deugdoende lunch volgde, en voor wie dat wilde een bezoek aan het dierenpark als dessert kon worden meegeproefd.

 

Doorweekt, moe, maar o zo voldaan, konden de bereidwillige motards 's avonds rekenen op een warm onthaal in zaal Ter Heyde waar zij samen met alle anderen die ervoor hadden gekozen om de rit per auto te rijden, konden genieten van een supergezellige avond waar oa Stan en Branko het lied 'Into My Arms' speelden. Het lied dat als lievelingslied van Kris De Maeseneer zijn naam ontleende aan de organisatie.

 

Missie geslaagd. zoals zo vaak was ook hier weer de vaststelling: als het eens wat moeilijker gaat, maar je zet door, is het gevoel nadien nog zo goed.

Er komt dus zonder twijfel een volgende, derde, editie in 2020. Ook diegenen die om de een of de andere reden niet kunnen meerijden (als duo bv) zullen de kans krijgen om 's avonds wel mee aan te schuiven voor het afsluitend diner.

 

Al die inspanningen van iedereen, hetzij voorbereidend en organiserend, zowel als rijdend op de motor of deelnemend met de auto, werden ruimschoots gecompenseerd en beloond met een schitterend opgehaald bedrag van 6.000€. Een overtreffing van het resultaat van vorig jaar.  De kern van medewerkers was maar al te fier om te kunnen poseren voor de pro forma ingevulde cheque. Het bedrag werd eerder deze week overgemaakt aan de overkoepelende organisatie "Kom Op Tegen Kanker".

 

En zo ligt ook al meteen het uitgangspunt voor de volgende editie vast: nog beter doen....

 

En daarvoor wordt op iedereen gerekend met het hart op de juiste plek.

Noteren dus: laatste zondag van september 2020, Into My Arms, toeristische rondrit op de motor met GPS navigatie, ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Ontbijt, lunch, avondmaal inbegrepen.

 

Het mailtje naar de weergoden is reeds verstuurd. High Priority. Dat ze het maar goed noteren deze keer.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief