PEPINGEN - Wijsheid in Ter Rijst


C21

PEPINGEN - Wijsheid in Ter Rijst


Wijsheid_in_ter_rijst_fb
© foto Agentschap Natuur en Bos
 

Ga deze zomer met de bib op stap en (her)ontdek park Ter Rijst literair / filosoferend, vol verwondering / mijmerend, in beweging / in gedachten, voor kinderen / voor volwassenen. 

 

De bib in Pepingen strijkt deze zomer neer in…
De laatste maanden bleven vele boekenfans op hun honger zitten door de corona-periode. Veel activiteiten werden afgelast en de bib moest zelf even haar deuren sluiten! Gelukkig werd er snel een afhaalsysteem op poten gezet.

Maar toch kriebelde het om iets te organiseren, om elkaar weer te ontmoeten, om weer gezellig samen te zijn, weliswaar op een veilige manier. Velen hebben tijdens de lockdown ook opnieuw leren genieten van het wandelen.

Daarom biedt de bib iedere zondagochtend in augustus een openluchtactiviteit aan waarin er al wandelend wordt gefilosofeerd of al dromend wordt gereisd. Een uitstapje voor het lichaam en de geest dus! En zeg nu zelf: welk kader is daarvoor beter geschikt dan het idyllische Ter Rijst? 

Programma voor jong en oud

Er is zowel een programma voor de jeugd als voor volwassenen:

 

Jeugd (8 – 12 jaar)

  • 9 augustus: Eliane De Moor (van Het lezerscollectief) vertelt in het bos over het boek ‘Tobie Lolness’ van Timothée de Fombelle (over een 13- jarige jongen die met zijn familie in een eik woont.)
  • 23 augustus: De filosofe Inge Duytschaever leert kinderen zich verwonderen in het bos en gaat tevens in op de basisvragen van de filosofie.

Volwassenen

  • 2 augustus: Ann Vandamme begeleidt de leesgroep rond het boek ‘De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry’ van Rachel Joyce (een boek over een lange wandeltocht) 
  • 16 augustus: Joris Capenberghs vertelt al wandelend over het boek ‘Ode aan het wandelen’ van David Le Breton dat hij uit het Frans vertaalde. 
  • 30 augustus: Pieter Meurs, filosoof aan de VUB en organisator filocafés bij Archeduc, bespreekt met ons al wandelend de basisvragen van de filosofie. Deze activiteit gebeurt ism Archeduc.

 

Praktische informatie:

  • Alle activiteiten gaan door van 10u30 tot 12u00 in Park Ter Rijst (Kasteelstraat, 1670 Pepingen).
  • Alle activiteiten worden gratis aangeboden door de bibliotheek van Pepingen.
  • Inschrijven is verplicht en kan via het e-loket op www.pepingen.be of door een mail te sturen naar vrijetijd@pepingen.be
  • Opgelet: vanwege de coronamaatregelen zijn de plaatsen per activiteit beperkt. Wees er dus snel bij!

Meer informatie?

Bij de bibliotheek van Pepingen 

bibliotheek@pepingen.be
02 360 33 60

https://www.facebook.com/BibPepingen

 

Bij de vrijetijdsdienst van Pepingen

vrijetijd@pepingen.be
02 383 14 39 / 02 383 14 38
https://www.facebook.com/gemeentepepingen

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief