WZC Henri Vander Stokken PEPINGEN schreef mee geschiedenis!

C21

WZC Henri Vander Stokken PEPINGEN schreef mee geschiedenis!

Thomas
 
Lina
Lina
 

 Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken schreef op donderdag 21 januari 2021 mee geschiedenis! De bewoners en medewerkers werden namelijk gevaccineerd met de eerste dosis van het Pfizer vaccin tegen Covid-19. Aan de vaccinatie-dag is heel wat voorbereidend werk vooraf gegaan. De vaccins van Pfizer BionTech werden aangeleverd door het FAGG (Federaal Agentschap Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten). Omdat ze enkel bij -70*C langdurig bewaard kunnen worden werd op het UZ Brussel een beroep gedaan voor de eerste bewaring en het ontdooien van de vaccins. Woensdag werden ze aangeleverd in het woonzorgcentrum om donderdag te vaccineren.

We zijn verheugd te melden dat de vaccinatie-dag zeer vlot verlopen is. Om 10 uur werden allereerst de bewoners gevaccineerd. Na een goede voorbereiding door de 4 vaccinatie-teams ( 1 voor elke afdeling) waren alle bewoners binnen het uur gevaccineerd. Ook het vaccineren van de medewerkers en externen (huisartsen, spoedartsen AZ Sint-Maria Halle, …) verliep bijzonder vlot. We mogen terecht fier zijn op onze medewerkers die dit onder leiding van de CRA en arbeidsgeneesheer zeer professioneel en op een hartverwarmende wijze hebben georganiseerd en ondersteund. 

We namen geen ernstige reacties binnen het 1e half uur na toediening van het vaccin waar. Ook de dagen nadien werden de bewoners nauw opgevolgd om eventuele bijwerkingen te detecteren.

Op donderdag 11 februari 2021 zal de 2e dosis van het vaccin toegediend worden. Het hele team van woonzorgcentrum Henri Vander Stokken is ontzettend dankbaar dat we deze belangrijke stap vlekkeloos hebben kunnen nemen. We kijken samen met onze bewoners en medewerkers uit naar de toediening van de tweede dosis van het vaccin! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief