PEPINGEN - Oppositie weigert gemeentelijke tablets

C21

PEPINGEN - Oppositie weigert gemeentelijke tablets

Img_20210418_173426_resized_20210418_061206187
 

De oppositiepartijen CD&V, DVP en N-VA vinden de aankoop van tablets door de LVB voor de raadsleden totaal overbodig en geven de gloednieuwe tablets ongebruikt en in hun originele verpakking terug.

 

In totaal 17 tablets, 11 voor gemeenteraadsleden en 6 voor de leden van het Bijzonder Comité. Een onnodig en laat sinterklaasgeschenk van het schepencollege aan haar raadsleden, goed voor een bedrag van € 7.471,39 uitgegeven op kosten van de Pepingse belastingbetaler. De bestuursleden van de oppositie werden op geen enkel moment geconsulteerd over de noodzaak van deze aankoop.  

 

“Veel geld enkel om wat documenten te ontvangen en te lezen. Voor een adequate behandeling van de gemeenteraad is een tablet niet efficiënt. Het argument dat de papierstapel hierdoor zal verminderen is larie en apenkool. Ook in Pepingen is men al lang gestopt met het afdrukken van documenten. Via het online platform Intranet van de gemeente,  kunnen raadsleden met hun eigen computer alle nodige informatie opvragen en opslaan voor verdere behandeling. Na grondige overweging hebben CD&V, DVP en N-VA daarom beslist hun tablets ter beschikking te stellen van het OCMW die ze kan uitlenen aan minder begoede studenten in onze gemeente en of aan andere doelgroepen zoals bij voorbeeld de scholen of Huize Ter Loo”, vertelt de oppositie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 09 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief