PEPINGSE cultuurprijs toegekend met optreden van Maud Van Hauwaert

C21

PEPINGSE cultuurprijs toegekend met optreden van Maud Van Hauwaert

Schermafbeelding_2021-09-09_om_19
Ingezonden foto Maud Van Hauwaert
 

 Op zaterdag 2 oktober wordt in de abdijkerk van Bellingen de Pepingse cultuurprijs toegekend. 

De feestelijke prijsuitreiking door de schepen van Cultuur wordt voorafgegaan door een unieke poëzieavond met dichteres, schrijfster en tekstperformer Maud Van Hauwaert

 

De gemeente Pepingen heeft een lange traditie in het uitreiken van de cultuurprijs. Een prijs die door de laureaten erg wordt gewaardeerd. Het is een kwaliteitslabel en het gemeentebestuur wil daarmee blijk geven van erkenning voor het culturele belang van het werk van de laureaten. Bovendien wil deze prijs een stimulans zijn voor de verschillende cultuurdisciplines en wil hij bijdragen in het verhogen van het culturele bewustzijn in de gemeente.

De Pepingse tweejaarlijkse cultuurprijs wil opnieuw mensen, verenigingen, groepen in de bloemetjes zetten die iets bijzonders deden voor de cultuur in de brede betekenis van het woord en die initiatieven namen om inwoners bij elkaar te brengen.

Haar debuutbundel 'Ik ben mogelijk' verscheen in 2011 bij Querido en kreeg de Vrouw Debuut Prijs. In 2014 verscheen 'Wij zijn evenwijdig', die werd gelauwerd met de Hughues C.Pernathprijs, alsook de Publieksprijs van de Herman De Coninckwedstrijd voor het mooiste gedicht.

Maud werd finalist van het Wereldkampioenschap Poetry Slam (2012) en van het Leids Cabaret Festival (2014). Ze leverde bijdragen voor radio en tv en het grote publiek leerde haar kennen via een eigen rubriekje op 'Iedereen Beroemd'.

In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Met haar performances trad ze op, in binnen- en buitenland, van Polen tot Slovenië, van Mexico tot Zuid-Afrika, van opera tot schapenstal en nu in de abdijkerk van Bellingen.

De Pepingse cultuurprijs is een initiatief van de cultuurdienst , de gemeentelijke bibliotheek en de cultuurraad in samenwerking met “Kunst in Pepingen”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 05 okt 2021
Marc Sluys | 27 sep 2021

archief