Fototentoonstelling “dementie heeft vele gezichten” WZC Henri Vander Stokken in PEPINGEN

C21

Fototentoonstelling “dementie heeft vele gezichten” WZC Henri Vander Stokken in PEPINGEN

2
 

Op maandag 20 september werd de fototentoonstelling “Dementie heeft vele gezichten” officieel en feestelijk geopend in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken. De fototentoonstelling “Dementie heeft vele gezichten”, is er voor alle MENSEN met dementie en voor iedereen die voor hen zorgde / zorgt / zal zorgen in het verleden, nu en in de toekomst. De tentoonstelling loopt tot 31 oktober. 

Het woonzorgcentrum wil laten zien hoe zij werken rond een genuanceerde beeldvorming en een positieve en een respectvolle benadering van mensen met dementie. Hierbij wordt uitgegaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen en  is het belangrijk om ‘leven toe te voegen’ in plaats van ‘dagen toe te voegen aan het leven’. Vandaar ook de dagelijks inzet op een zinvolle dagbesteding, zinvolle interacties en contacten met zowel mens, dier als natuur. Het woonzorgcentrum en zijn medewerkers wil een andere kijk bieden op DEMENTIE en handvaten aanreiken aan elkeen die dit nodig heeft: hoe ermee omgaan, hoe ermee verder leven…? Referentiepersoon dementie, Nathalie De Roeck verwoordt het mooi: “We willen niet de angst voeden, maar wel het positief geluid- het hartgevoel. En dit doen we SAMEN. Samen zorgen we immers beter. Constant gaan we op zoek naar wat wél kan. Met aandacht voor de broosheid en in het bijzonder gericht op de kracht en de talenten van de bewoners en van hun familie/mantelzorgers.”

Dokter Sophie Lambrecht, medisch diensthoofd geriatrie van het AZ Sint-Maria te Halle, en  mevrouw Sylvia Gribbe, algemeen directeur van woonzorgcentrum Henri Vander Stokken, openden samen officieel de fototentoonstelling “Dementie kent vele gezichten”. 

De fototentoonstelling is vrij toegankelijk en te bezichtigen tot eind oktober 2021. 

Vanuit het woonzorgcentrum wordt gevraagd om, in het kader van de corona-maatregelen, bij binnenkomst een chirurgisch mondneusmasker te dragen en de handen te ontsmetten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 29 nov 2021
Marc Sluys | 29 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief