De 14de Dag van de Lambiek strijkt neer in PEPINGEN

C21

De 14de Dag van de Lambiek strijkt neer in PEPINGEN

Schermafbeelding_2022-09-28_om_09
 

Op zaterdag 1 oktober wordt in Brouwerij van’t Pajottenland in Pepingen de Dag van de Lambiek georganiseerd. Naast het degusteren van meer dan 20 verschillende soorten lambiek, kunnen de bezoekers ook een kijkje nemen in een van de nieuwste lambiekbrouwerijen. Willem Van Herreweghen en Koen Christiaens, die er de roerstok hanteren, zorgen voor de deskundige uitleg. De deuren gaan open om 15.00 uur.

De Dag van de Lambiek is al aan zijn 14de editie toe. Het evenement is meteen ook de aftrap van de Maand van de Lambiek. In oktober wordt namelijk op initiatief van de provincie Vlaams-Brabant op verschillende plaatsen het legendarische bier van het Pajottenland en de Zennevallei in de schijnwerper geplaatst.

Lambiek wordt geproduceerd met slechts vier ingrediënten: water, gemoute gerst, tarwe en overjaarse hop. Kenmerkend is dat het door spontane gisting met wilde gisten uit de buitenlucht ontstaat. Daarna rijpt het maanden, soms zelfs jarenlang, in houten vaten. Lambiek kan puur gedronken worden. Soms wordt ook fruit aan lambiek toegevoegd. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) erkende dit bier als streekproduct. Lambiek is ook een door de Europese Unie erkende en beschermde Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS).

Brouwerijbezoek
​De Dag van de Lambiek wordt voor de eerste maal in een echte lambiekbrouwerij georganiseerd. In de gelagzaal van Brouwerij van’t Pajottenland in Pepingen zal zaterdag een indrukwekkende verzameling lambiek van o.a. brouwerijen Boon, De Cam, 3 Fonteinen, Girardin, Lambiek Fabriek, Lindemans, Oud Beersel, Timmermans, Brouwerij van’t Pajottenland en ook een andere nieuwkomer, Kestemont, worden voorgesteld. Nergens anders ter wereld tref je op één plaats zoveel verschillende soorten lambiek aan. Sommige zijn zelfs nog niet in de handel verkrijgbaar, maar werden voor het evenement van zaterdag speciaal ter beschikking gesteld door de brouwerijen.

De Dag van de Lambiek is een organisatie van vzw Het Geuzegenootschap.

 

Praktisch:

DAG VAN DE LAMBIEK
​Zaterdag 1 oktober 2022
​van 15u00 tot 21u00

Brouwerij van't Pajottenland
​Boekhoutstraat 20, 1670 Pepingen

De toegang is gratis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022

archief