Sportaanbod in PEPINGEN breidt uit met nieuwe multisportomgeving

C21

Sportaanbod in PEPINGEN breidt uit met nieuwe multisportomgeving

Scherm__afbeelding_2023-03-14_om_08
 

Op de Pepingse gemeenteraad van 28 februari 2023 werd een toevoeging goedgekeurd aan de bestaande samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en vzw SK Pepingen-Halle. Die maakt het mogelijk om op de site in Pepingen op het huidige gravelterrein van de voetbalclub, een nieuwe multisport-omgeving te realiseren. Die zal ruimte bieden aan o.a. padel, beachvolleybal en outdoor fitness. Het schepencollege van Pepingen keurde eerder al een omgevingsvergunning voor dit initiatief goed.

 

Schepen van Sport Saskia Beeckmans: “De sportvraag is danig geëvolueerd de laatste jaren en als gemeente is het belangrijk om daarop in te spelen. De uitbreiding van deze overeenkomst is het startpunt voor de uitbouw van een bijkomend gevarieerd sportaanbod in Pepingen dat ook voor de sporter die niet in clubverband sport toegankelijk is. We bieden voortaan ook ruimte aan nieuwe en populaire sporten zoals padel in open lucht. Daar is het terrein aansluitend op de huidige voetbalterreinen ideaal voor. Zo zetten we eindelijk ook een stap vooruit in het lange debat over een Pepingse sporthal. Het heeft geen zin om de gemeente in een pak schulden te stoppen nu duidelijk is dat private partners niet geïnteresseerd zijn om te investeren in een overdekte sporthal op deze site. De beperkte oppervlakte en het grote aanbod van overdekte sporthallen in de buurt zal daar zeker een rol in spelen. Met SK Pepingen-Halle en de BV Haylie als gemotiveerde partners is er nu een realistisch en veelzijdig project op maat van onze plattelandsgemeente, op een site die al jaren niet meer gebruikt wordt. Deze multisport-omgeving sluit dan ook mooi aan bij de bestaande sportinfrastructuur en biedt een echte meerwaarde voor sporters in Pepingen en omstreken.”

 

Als alles volgens plan gaat zullen de padelterreinen in mei van dit jaar speelklaar. De overige terreinen zullen in mei van volgend jaar klaar zijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief