Team Caritas bracht het “Passieverhaal” in Woonzorgcentrum Vander Stokken in PEPINGEN

C21

Team Caritas bracht het “Passieverhaal” in Woonzorgcentrum Vander Stokken in PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-04-24_om_14
 

In het ritme van de seizoenen en speurend naar de ontluikende lente nestelt zich de sterke tijd van de vasten of veertigdagentijd.
Het passieverhaal dat mensen op een intense manier naar het feest van Pasen leidt, is van alle tijden. Jezus nam zijn kruis op en gaf zijn leven uit liefde. Dat mooie offer mogen we elk jaar opnieuw beluisteren op Goede Vrijdag. Vele van onze bewoners kijken hier naar uit en leven hier ook naar toe.

Dit jaar mochten we het team Caritas (Vicariaat Vlaams- Brabant en Mechelen) verwelkomen in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken.  Zij brachten het passieverhaal in woord, beeld en muziek op een heel hedendaagse en voor éénieder toegankelijke wijze. Het deed ons stil  staan bij wat de veertigdagentijd vandaag voor ons kan betekenen. Het werd een intens belevingsmoment! Waar nadien nog over nagepraat werd en kan worden…

We willen vooral de boodschap van hoop en liefde onthouden en verder uitdragen.

“Geen groter liefde kan iemand hebben dan deze, dat hij zijn leven geeft voor zijn vrienden (Joh, 15, 13). De kern van ‘Jezus kruisweg’ wordt in deze ene zin gevat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief