Radio Rand verplaatst zendmast van Gooik naar PEPINGEN

C21

Radio Rand verplaatst zendmast van Gooik naar PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-05-17_om_19
 

Radio Rand, de lokale radio voor het Pajottenland. Ze brengen hits van de jaren zestig tot vandaag en zetten de laatste nieuwtjes uit de streek in de kijker. Dat doen ze bijvoorbeeld iedere weekdag met een live ochtendshow en tussen 17 en 18 uur met Studio Pajot. Alle uitzendingen worden 24/7 gedragen door enthousiaste radiostemmen uit de regio
3 zendmasten
Radio Rand zendt uit op 3 verschillende FM-frequenties.

Op 106.4 FM voor wie vanuit Groot-Asse, Ternat, Wemmel, Merchtem en Wolvertem luistert, op 105.9 FM voor Groot-Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en de westkant van Brussel en op 103.9 FM coveren ze de streek rond Lennik, Gooik en het diepere Pajottenland tot Bever.
De antennes bevinden zich momenteel op de watertoren in Asse, op de Westrand in Dilbeek en tot nu donderdag nog op de terreinen van KV Kester-Gooik.
Zendmast 103.9 FM Gooik verhuist naar Heikruis - Pepingen
De inwoners van het diepere Pajottenland ondervonden vaak ruis, omdat de mast op een van de verlichtingspalen van het voetbalterrein van KV Kester-Gooik niet op de optimale hoogte stond en omdat een zender uit Brussel met 20.000 watt de frequentie 104 FM inpalmde. Maar daar komt vrijdag 19 mei verandering in. De zendmast verhuist naar Heikruis-Pepingen en bevindt zich zo op 110 m boven de zeespiegel. Voorheen was dit op ‘amper’ 47 m.

Mater Dei in Heikruis wordt de basis voor 103.9 FM

Het RVT Mater Dei in Heikruis torent hoog uit boven de Pajotse horizon. En net daar, op een van de hoogste toppen van het Pajottenland wordt nu de zendmast verplaatst. Op deze manier hopen ze bij Radio Rand dat de inwoners van Galmaarden, Herne en Lennik opnieuw ongestoord kunnen luisteren naar hun favoriete regionale radio.

Heuse onderneming

De mast op het puntdak van het voormalige hoofdgebouw van Mater Dei plaatsen wordt een logistiek huzarenstuk. Via een hoogwerker plaatst een gespecialiseerde firma de mast op 19 mei tegen de muur zodat deze boven de nok uittorent.
Vrijdag zal er dus even geen ontvangst zijn in de omliggende gemeenten, maar tegen de avond moet alles in orde zijn.

Kan je niet wachten om 103.9 FM uit te testen, dan kan je nog altijd online luisteren via www.radiorand.be ,via de app Radioline of MytunerRadio of op DAB+.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2024

archief