Betere zichtbaarheid aan oversteekplaatsen N28 in PEPINGEN

C21

Betere zichtbaarheid aan oversteekplaatsen N28 in PEPINGEN

20240301_nieuwe_punctuele_verlichting_ninoofsesteenweg_pepingen
 
Op vraag van het schepencollege van gemeente Pepingen installeert Agentschap Wegen en Verkeer deze week nieuwe straatverlichting aan twee oversteekplaatsen op de Ninoofsesteenweg in het centrum.
 
Schepen van mobiliteit Saskia Beeckmans: “Deze ‘punctuele’ straatverlichting verlicht specifiek het zebrapad en de wachtzones van voetgangers. Samen met de ledverlichting langsheen de Ninoofsesteenweg zorgt dit voor een betere zichtbaarheid ter hoogte van de oversteekplaatsen aan het gemeenteplein en aan de parochiezaal van Pepingen. Bij deze laatste oversteekplaats verhoogt het eveneens de veiligheid van schoolgaande jeugd die de steenweg oversteekt. We waren sinds september 2022 vragende partij voor deze aanpassingen op de gewestweg. Zo sluit het ook aan bij het nieuwe mobiliteitsplan.”
 
Dit is niet de enige aanpassing op de Ninoofsesteenweg, die dwars door het centrum van Pepingen loopt. “Eerder plaatste AWV ter hoogte van het kruispunt met de Hoesnaek ook extra signalisatie op het éénrichtingsfietspad en aan het kruispunt Kestergat waar bijkomende fietsoversteken werden geschilderd. Momenteel wordt gewerkt aan het kruispunt met de Eikstraat, waar er naast punctuele verlichting ook een middeneiland, nieuwe bushaltes en twee nieuwe oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers gemaakt worden.”
 
“In een later stadium wordt de Ninoofsesteenweg vernieuwd richting Leerbeek/Gooik. Het éénrichtingsfietspad wordt dan tot aan het kruispunt Kestergat doorgetrokken, er zullen conflictvrije verkeerslichten geplaatst worden en er komen volwaardige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Wanneer de andere kant van de Ninoofsesteenweg richting Halle zal worden aangepakt kan ook het kruispunt met de Beertstraat, waar vandaag al een zebrapad aanwezig is, verkeersveiliger gemaakt worden.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief