Gemeente PEPINGEN dankt alle vrijwilligers met ontbijt

C21

Gemeente PEPINGEN dankt alle vrijwilligers met ontbijt

20240310_persbericht_gemeente_pepingen_dankt_alle_vrijwilligers_met_ontbijt
 
Het hele jaar door kan het gemeentebestuur van Pepingen en tal van organisaties rekenen op het engagement en de onvoorwaardelijke inzet van tientallen vrijwilligers. De gemeente toonde zaterdag haar grote appreciatie voor dat werk met een vrijwilligersontbijt in het prachtige Kasteel Ter Rijst in Heikruis.
 
“Zo’n 100 vrijwilligers ondersteunen de gemeente- en ocmw-diensten en maken het leven in Pepingen aangenamer voor iedereen”, zegt schepen van welzijn Rudi Seghers. “Wij en vele andere dorpsgenoten kunnen op hen rekenen als zwerfvuilbestrijders, als digihelpers in de bib, als chauffeurs in onze mindermobielencentrale, als gemachtigd opzichter voor de veilige oversteek van onze kinderen, als steun voor vluchtelingen, als ziekenbezoeker en hulp in onze woonzorgcentra én niet in het minst in onze topverenigingen.”
 
Stijgend aantal vrijwilligers
“We zijn blij om te zien dat het grote aantal vrijwilligers in onze actieve en bruisende gemeenschap groeit en bloeit. De Gemeentemonitor toonde aan dat het aantal mensen dat vrijwilligerswerk deed steeg van 14% in 2020 naar 22% vandaag. Daarmee staat Pepingen op de 1ste plaats in Vlaams-Brabant. Maar liefst 28% van de Pepingenaren droeg actief bij aan de buurt of gemeente, wat van Pepingen zelfs de absolute koploper maakt in Vlaanderen. We moeten niet altijd bescheiden zijn: op gebied van dorpsfeesten, buurtfeesten, goed uitgeruste zalen in alle dorpskernen en het bruisende verenigingsleven kennen we onze gelijke niet. Bijna 1 op 2 Pepingenaren neemt deel aan buurtactiviteiten, zo’n 62% maakt deel uit van een vereniging. In beide gevallen doet slechts één gemeente in Vlaams-Brabant het beter. Daar mag elke Pepingenaar fier op zijn. Niet minder dan 94% van de mensen geeft dan ook aan graag te wonen in Pepingen. Onze vrijwilligers maken echt het verschil in deze warmhartige, hechte gemeenschap.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief