Bart Stouten stelt Op zoek naar het ultieme boek voor in BELLINGEN

C21

Bart Stouten stelt Op zoek naar het ultieme boek voor in BELLINGEN

Scherm__afbeelding_2024-04-11_om_17
 

 Bart Stouten stelt Op zoek naar het ultieme boek voor op vrijdag 26 april om 19u30 in de  Abdijkerk Bellingen  Vrije Bijdrage

Mensen hebben de neiging om authenticiteit en originaliteit te waarderen. Maar ze houden ook van zelfexpressie en introspectie. Staan beide elkaar in de weg? Welke diepgang en betekenis kan cultuur in onze dagelijkse levens hebben? Bart Stouten gaat op zoek naar antwoorden in literatuur en poëzie, waarbij hij ook aspecten van status en weerstand ('afkeer') onder de loupe neemt. Hij brengt een pleidooi voor de kracht van intuïtie, spontaniteit en spiritualiteit, eerlijkheid en durf. Hij zal zijn lezing overvloedig illustreren met voorbeelden van gedichten en literaire passages. 
Bart Stouten is dichter. Hij was jarenlang presentator bij KLARA, waar hij tot eind september 2021 met veel succes dagelijks het programma “Klassiek Leeft” presenteerde.  
Stouten, gouden regeringsmedaille aan het Koninklijk Atheneum Sint-Truiden, winnaar van de opstelwedstrijd 1974 van de Alliance Française, was in de jaren tachtig werkzaam als copywriter en bij de Universiteit Antwerpen. 
De dynamiek van radio als kunstmedium daagde hem o.a. bij het beluisteren van de heruitzending, op de lange golf, van de oorspronkelijke hoorspelen van Samuel Beckett n.a.v. diens 80e verjaardag in 1986. In 1990, toen hij bij Radio1 werd aangesteld als producent bij de dienst Hoorspelen van de VRT, heeft hij die Beckett-juweeltjes integraal vertaald en gerealiseerd in een Nederlandstalige versie, samen met regisseur Martine Ketelbuters. Later leidde hij ook andere hoorspelreeksen voor de Vlaamse radio met exclusief werk van o.a. Tom Stoppard, Harold Pinter en Peter Handke. 
Voor Zegge en Schrijve, het literair magazine van Radio3, verzorgde Stouten in het midden van de jaren negentig poëtische sfeerbeelden met interview en discursieve introductie. Drie jaar lang presenteerde hij het dagelijkse Pak van Sjaalman (1998-2000) waarin hij samen met Gudrun de Geyter en Johan Van Cauwenberge inzoomde op aspecten van hedendaagse literatuur en filosofie.  
Bij Klara werkte hij mee aan het literair magazine Volgeboekt en presenteerde meer dan tien jaar lang het spitsprogramma De Tuin van Eden (een poëtische mix van klassiek, jazz, wereld- en filmmuziek). Nadien was er Stouten op Zondag (2010-2013) en het lunchprogramma Bellevue (2011-2013). 
 
Van 2013 tot aan zijn pensioen in 2021 presenteerde Bart Stouten elke weekdag bij Klara het klassieke muziekprogramma Klassiek Leeft. 
Informatie: 
www.kunstinpepingen.be  
@: info@kunstinpepingen.be  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief