Door en Voor PEPINGEN (DVP) schenkt strips en leesboeken

C21

Door en Voor PEPINGEN (DVP) schenkt strips en leesboeken

20240329_161808
 

Van Urbanus, over Kiekeboe, Jommeke, FC De Kampioenen, Suske en Wiske tot de Smurfen. Stripverhalen zijn het Belgisch exportproduct bij uitstek. Elk jaar zet UNESCO de moedertalen in de kijken.

Door en Voor Pepingen (DVP) stelde beide scholen op Pepings grondgebied voor hen leesmateriaal te bezorgen ter gelegenheid van de "Internationale Moedertaaldag" in februari en de "jeugdboekenmaand" in maart. De school Harten Troef Pepingen ging hier graag op in en ontving een 50-tal Nederlandstalige strips en 50 tal Nederlandstalige leesboeken met verhalen voor iedere leeftijdscategorie. De boeken hebben een grote diversiteit aan verhalen en zijn voor iedere leeftijdscategorie. 
 
"DVP vindt lezen zeer waardevol. Je kan lezen omdat het leuk is maar lezen is ook gezond. Lezen stimuleert je concentratievermogen, het verruimt je denken en wereldbeeld, het helpt in de ontwikkeling van je persoonlijkheid, het vergroot je empathisch vermogen en het is een middel tegen stress want je vergeet even alles rondom je", aldus DVP-gemeenteraadslid Kristof De Cuyper.
 
De organisatie “Iedereen Leest” werkt jaarlijks programma’s uit rond leesbevordering zoals de Voorleesweek, de Boekstart, de Leesjury en ook de “Jeugdboekenmaand” in maart. Tijdens deze maand zetten scholen, bibliotheken en boekhandels kinder- en jeugdboeken in de kijker voor kinderen en jongeren tussen 3 en 15 jaar.
 
DVP wenst de school alvast veel succes met de uitbouw van hun leeshoek en wenst de kinderen voor en na school veel leesplezier !
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief