Het Dorpscomite van BOGAARDEN heeft zijn affiche voorgesteld voor de 45ste Dorpsfeesten op 26, 27 en 28 juli.

C21

Het Dorpscomite van BOGAARDEN heeft zijn affiche voorgesteld voor de 45ste Dorpsfeesten op 26, 27 en 28 juli.

Bogaarden_24_
 
Dorpscomité Bogaarden onthult affiche voor 45ste Dorpsfeesten op de feestwei aan de Molenstraat     Het Dorpscomité van Bogaarden heeft zijn affiche voorgesteld voor de 45ste Dorpsfeesten op 26, 27 en 28 juli.
Naast enkele grote namen zoals o.a. Aaron Blommaert en Radio Guga met Guga Baul zal ook jong muziektalent uit de streek het beste van zichzelf geven op de feestwei aan de Molenstraat in Bogaarden. Verder kunnen zowel jong en oud heel wat activiteiten beleven, organiseert men voor de eerste keer een gravelbike tour op vrijdagavond en zal iedereen op zondagmiddag afscheid kunnen nemen van Pipo & Pipette met een extra lange afscheidsshow alvorens het clownsduo op welverdiend pensioen gaat na 28 jaar carrière.
Feesteditie
Vrijdagavond onthulde het Dorpscomité van Bogaarden de affiche van de 45ste Dorpsfeesten aan alle aanwezige medewerkers, helpende verenigingen en sponsors in OC ’t Schoolhuys in Bogaarden. Wat op een zomerse zondag in 1979 startte met een beperkt programma (een kaartspel, voetbaltoernooi, duivenwedstrijd en bal in de schuur), is gestaag uitgegroeid tot de Dorpsfeesten zoals we ze nu in de ruime regio kennen: een driedaags feestweekend voor jong en oud met mosselrestaurant en zomerterras dat garant staat voor feest, sfeer en zoveel meer.
Met de lancering van een eigen Dorpsfeesten Bogaarden app begin deze maand is de organisatie daarnaast verder de digitale weg ingeslagen (zij het dat men ook fysieke betaalkaarten zal voorzien) en konden de gebruikers van de Dorpsfeesten Bogaarden app na de affichevoorstelling ook meteen de affiche bezichtigen op hun smartphone, tablet of pc.
Mix van bekende namen en muziektalent uit de streek
Voor hun 45ste feesteditie heeft het Dorpscomité enkele grote namen kunnen strikken zoals Frank Galan en Marc(ske) Vertongen met de Hallo Radio Discoshow op vrijdag,
Aaron Blommaert en Eva De Roo ft. Double D op zaterdag en Radio Guga met stemmenimitator Guga Baul op zondag.
Verder wordt de affiche gesierd door heel wat talentvolle bands en DJ’s uit de streek die (opnieuw) naar Bogaarden afzakken. Zo zal het publiek kunnen genieten van o.a. nieuwe shows van JENS en The Kicks na hun gesmaakte passage van vorig jaar en betreden Coldplayers en Ball & Chain anderzijds voor de eerste keer het podium op de Dorpsfeesten. Last but not least zullen lokale DJ’s MARS (winnaar MNM Start to DJ), Discobooze, KAAPRISUN en Les Breukes Boom Boom achter de draaitafels plaatsnemen om de feestwei te doen dansen tot in de vroege uurtjes.
Collab Buum Gravel Ride als nieuwe activiteit op vrijdagavond
Alle klassieke ingrediënten van de Dorpsfeesten blijven daarnaast traditiegetrouw aanwezig. Zo zullen bezoekers opnieuw drie dagen terecht kunnen in het mosselrestaurant om van heerlijke mosselen en andere gerechten te genieten, terwijl activiteiten zoals de Seniorennamiddag, kaartavond, Sportarun jogging, kindernamiddag, Bumkestochten wandelingen en Farmstacle Race ook opnieuw van de partij zijn.
Nieuw op vrijdagavond is echter de ‘Collab Buum Gravel Ride’, een gravelbike rit van 25 of 70 km naar keuze langs uitdagende kassei- en gravelstroken in het Pajottenland. Hiervoor slaat het Dorpscomité de handen in elkaar met COLLAB Bikes, een jong bedrijf uit de streek dat ‘custom’ fietsen aanbiedt en de nodige technische kennis in huis heeft. Gravelbike rijden wordt immers bekender bij het brede publiek en met deze nieuwe activiteit wil het Dorpscomité een waardig equivalent op de fiets introduceren van de Bumkestochten wandelingen op zondag.
Afscheidsoptreden Pipo & Pipette
Reeds in 1997 speelden Pipo & Pipette hun eerste animatieshow op de Dorpsfeesten in Bogaarden en het was dan ook de uitdrukkelijke wens van het bekende clownsduo uit Sint-Pieters-Leeuw om hun carrière van 28 jaar in schoonheid af te sluiten waar het ooit allemaal begon.
Hun gratis afscheidsoptreden op zondagmiddag om 14 uur zal een extra lange ‘best of’ show worden met de leukste dansjes en goocheltrucs uit alle shows van de voorbije 28 jaar en daarnaast plant het Dorpscomité nog enkele speciale dingen naar aanleiding van dit bijzondere moment. Hoewel het plezier van de kinderen zoals steeds centraal zal staan, belooft het in elk geval een emotioneel afscheid te worden in samenzijn van alle kinderen, ouders en grootouders die Pipo & Pipette een warm hart toedragen.
Tickets en inschrijvingen
Met uitzondering van de Bogaarden Barst optredens op vrijdag- en zaterdagavond is de toegang tot de Dorpsfeesten steeds gratis. Op zondag is er de hele dag vrije inkom, incl. de optredens s’avonds met o.a. Radio Guga en The Kicks.
Voor de optredens op vrijdag- en zaterdagavond kan je een (combi)ticket kopen in voorverkoop en voor bepaalde activiteiten is verder een voorafgaande betalende inschrijving of reservatie vereist. Alle details hierover vind je op de website www.dorpsfeestenbogaarden.be en de gratis Dorpsfeesten Bogaarden app die je kan raadplegen op je smartphone, tablet en computer (zie www.dorpsfeestenbogaarden.be/app). Het volledige programma en tijdschema per dag zal je eerstdaags ook op beiden kunnen bekijken. Extra informatie • Volledig programma per dag onder voorbehoud van eventuele wijzigingen: VRIJDAG 26 JULI - 12u:
Locatie Dorpsfeesten:
Molenstraat 29C in Bogaarden ter hoogte van de oefenterreinen van ruiterclub Dandélion • Website: www.dorpsfeestenbogaarden.be • Facebookpagina: www.facebook.com/dorpsfeestenbogaarden • Instagram pagina: www.instagram.com/dorpsfeestenbogaarden • Dorpsfeesten Bogaarden app: www.dorpsfeestenbogaarden.be/app •
Over ons:
Al 44 jaar staan de Dorpsfeesten van Bogaarden garant voor drie dagen feest, sfeer en zoveel meer. Wat in 1979 startte met een voetbaltoernooi en een fuif, groeide uit tot een weekend gevuld met activiteiten voor jong en oud. In 2024 vindt inmiddels de 45ste editie van de Dorpsfeesten plaats. Het Dorpscomité is daarnaast een mix van jong en oud, waarbij de pioniers van weleer de jonge garde steunt en bijstaat. Samen met de hulp van vele vrijwilligers en verenigingen wil men zo alvast iedereen de mooiste en gezelligste feesten van de streek aanbieden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2024

archief