Onderhoudswerken aan beschermde lindebomen rond Ter Lindenkapel in PEPINGEN

C21

Onderhoudswerken aan beschermde lindebomen rond Ter Lindenkapel in PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2024-06-18_om_09
 

De Erfgoedstichting Vlaams-Brabant (ERF) en de gemeente Pepingen laten gespecialiseerde snoei- en onderhoudswerken uitvoeren aan de historische lindebomen rond de Ter Lindenkapel in Heikruis. 

De beschermde kapel en de omliggende lindebomen vragen om specifiek onderhoud. Zo worden de takken die over kabels hangen en takken die schade aan de kapel kunnen veroorzaken, verwijderd of ingekort. Ook zal de gecertificeerd boomverzorger de bomen uitlichten en innemen zodat ze beter kunnen groeien en er meer licht in de kroon kan komen. 
"Het behoud van onze historische monumenten is van groot belang voor onze gemeenschap. Ze vertellen mee ons verhaal, ze zijn deel van onze Pepingse en Pajotse eigenheid", zegt burgemeester Eddy Timmermans. "Met deze snoeiwerken zorgen we ervoor dat de Ter Lindenkapel en haar omgeving in goede staat blijven voor toekomstige generaties."
"Deze kapel is een waardevol stukje erfgoed. Naast het snoeien van de lindebomen voeren we ook verschillende vooronderzoeken uit zodat we de kapel in een latere fase kunnen restaureren en permanent openstellen voor het publiek", besluit Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed en voorzitter van ERF.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief