PEPINGEN stelt GAS handhaving verder op punt

C21

PEPINGEN stelt GAS handhaving verder op punt

20240517_regenboogvlag_gemeentehuis_pepingen_idahot
 
Op de gemeenteraad van 27.6.2024 werd de GAS handhaving verder op punt gesteld, Het aantal overtredingen is in de voorbije periode drastisch gedaald. De aanpassing komt er enerzijds om technisch boekhoudkundige redenen en anderzijds om de handhaving aan te passen aan nieuwe regelgeving.
 
Omdat het bij het begin van de trajectcontrole zeer moeilijk was in te schatten welke bedragen voor de werking van de camera’s zou moeten worden ingeschreven in het meerjarenplan werd dit initieel niet in detail gedaan. Nu de eerste facturen zijn binnengekomen is dit beter zichtbaar en kan dit boekhoudkundig becijferd worden.
In het meerjarenplan worden de nodige buffers voorzien. De kosten worden steeds volledig gedekt door de inkomsten waardoor dit een vestzak-broekzakoperatie is zonder grote budgettaire impact. Boekhoudkundig moeten de inkomsten en uitgaven wel apart worden ingeschreven.
Deze vorm van trajectcontrole via een particulier bedrijf wordt in het merendeel van de Vlaamse steden en gemeenten toegepast en stelt de lokale besturen in staat om effectief te handhaven en snelheden structureel te verlagen (en laag te houden) zonder zelf zware investeringen in materiaal en personeel te moeten doen.
De cijfers in Pepingen volgen de tendens die andere steden en gemeenten reeds zagen, nl dat na volle 3 maanden werking het aantal overtredingen fors daalt (in april nog 1,47% en in juni ongeveer 0,41%). De verkeersveiligheid gaat er dus drastisch en structureel op vooruit.
Het GAS5-reglement werd op de gemeenteraad ook aangepast aan de nieuwe regelgeving omtrent de aansprakelijkheid voor GAS-boetes voor voertuigen met een nummerplaat op naam van een vennootschap en om te bevestigen dat GAS5 nu ook zal worden toegepast op voertuigen met een buitenlandse nummerplaat.
Personen die als gebruikelijke bestuurder in de Kruispuntbank voertuigen staan ingeschreven van een voertuig dat eigendom is van een vennootschap kunnen nu rechtstreeks worden aangeschreven.
--
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief