GOOIK - Terug een jaarmarkt op zaterdag 24 september in het centrum van Gooik

C21

GOOIK - Terug een jaarmarkt op zaterdag 24 september in het centrum van Gooik

Editiepajot_jaarmarkt_5__kopie_
Een beeld van een vorige editie.- Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik en het Jaarmarktcomité Gooik vzw organiseren op zaterdag 24 september de 15de editie van de Jaarmarkt Gooik. Het centrum van Gooik wordt dan vanaf 10 uur omgetoverd tot een gezellige markt met kramen van lokale verenigingen, met infostanden, met streekproducten. In en rond de loods van aardappelbedrijf Devoghel zijn er verschillende optredens.  Voor de kinderen is er een echt kinderdorp en ook de kermis zal er staan. Wie honger en dorst heeft, kan op de gezellige binnenkoer aan de loods genieten van een lekkere ovenkoek en een drankje.

 
 
 
Burgemeester Simon De Boeck is er zeker van dat het een topeditie zal worden: “Na 2 jaar corona, kijkt iedereen uit naar een gezellig samenzijn op de jaarmarkt. De verschillende activiteiten zorgen dat jong en oud kunnen genieten van de gezellige, geweldige, Gooikse jaarmarktsfeer. En uiteraard beginnen we met de Retrofuif, die een week voor de jaarmarkt, op zaterdag 17 september zal doorgaan. Langs deze weg wil ik alvast de vele vrijwilligers en het gemeentepersoneel bedanken voor het harde werk de dagen voor en na de jaarmarkt.
Ik kijk er al naar uit om veel Gooikenaars te mogen verwelkomen op de Retrofuif en op de Jaarmarkt.”
 
 Niet makkelijk in onzekere coronatijden maar het jaarmarktkomitee Gooik  is erin geslaagd om een mooi programma in mekaar te knutselen om de traditie van einde september opnieuw hoog te houden. Vooraf is er op zaterdag 17 september de JAARMARKTFUIF  vanaf 20 uur in hoeve Devoghel waar met DJ Andy en Robeats in een zeer landelijk dorpskader de voorzet van de festiviteiten wordt gegeven.
ZATERDAG 24 SEPTEMBER  openen we de jaarmarkt om 10 uur voor een 75 TAL STANDHOUDERS  die enerzijds marktgoederen maar ook vanuit de verenigingen worden opgesteld langs de Koekoekstraat en de Dorpsstraat.Wie dat met een stevig ontbijt wil voorbereiden kan terecht bij de KWB in de Cam.  Nieuw is ook de reeks STREEKPRODUKTEN die gegroepeerd beneden de Dorpsstraat de korte keten op de markt worden gebracht. Het hart van de jaarmarkt wordt gevormd door het KINDERDORP  dat achter de bibliotheek een droom aan springkastelen zal verzamelen  omkaderd met de nodige animatie: de stro klimberg,een schminkstand,workshops,een ballonplooier en een optreden van Pipo en Pipette.Begeleiders waken over de goede gang van zaken.Ook de tekenwedstrijd zal opnieuw de creativiteit van de jongsten testen.
Het epicentrum van de jaarmarkt blijft de site en LOODS DEVOGHEL  die wij dankbaar zijn voor de zoveelste gastvrijheid.Rond de hoeve ga je in levende lijve kunnen voetbalkickeren,een mechanische stier trotseren of de finale van het kubtornooi meemaken op het grasveld naast de academie.
Samen met de nodige drank en ovenkoeken kan je in de loods optredens meemaken van majoretten Acellero Twirling Team,harmonie De Vrede en fanfare Kester,Dance Inn,Straattheater Jaja,All in One en revelatie Jens.Double D sluit ambiancevol de avond af.
Gedurende het weekend staan alle KERMISKRAMEN  bij mekaar op parking De Vrede.
Achter  het vroegere atletiekplein wil de jeugd ’s avonds verzamelen voor een JAARMARKTFUIF.
Met wat goed weer op de achtergrond moet deze editie het nodige vuurwerk geven.Volgend jaar rekent het huidige komitee op versterking en vernieuwing:een aantal mensen willen het wat jaarmarkt-rustiger aan doen.Wie hiervoor over geschikte schouders beschikt mag contact opnemen met de bestuursleden jaarmarkt@gooik.be.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 okt 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 sep 2022

archief