HERNE - OCMW-leden bezoeken 90 mantelzorgers

C21

HERNE - OCMW-leden bezoeken 90 mantelzorgers

Mantelzorg_juni_2011_-_deschuyffeleer__4_
Patrick Sergooris, Michaël Schoukens, Denise Everaert, Sarah Bois d'Enghien, Nadien Devos, Hilda Depauw en Carina Ricour - Foto's © Deschuyffeleer
 
Mantelzorg_juni_2011_-_deschuyffeleer__5_
Patrick Sergooris, secretaris OCMW Herne - © Deschuyffeleer
 
Mantelzorg_juni_2011_-_deschuyffeleer__1_
Foto © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van de Nationale Dag van de Mantelzorger brachten leden van het OCMW een heel bijzonder bezoek aan de nagenoeg 90 mantelzorgers in de gemeente. Uit erkentelijkheid voor hun inzet werden allen bedacht met een bedankje, een complimentje en een koffiemok met het logo van het OCMW en opgevuld met wat lekkers. Zo werd aangebeld op 30 adressen in Herfelingen, 15 in Sint-Pieters-Kapelle en 45 in Herne.

Drie jaar terug startte het OCMW in uitvoering van het lokaal sociaal beleidsplan met een eigen mantelzorgtoelage. De toelage, dit jaar opgetrokken tot 15 euro per maand, drukt de waardering van het lokaal bestuur uit ten aanzien van de personen die hulpbehoevenden en zieken bijstaan om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven. De toelage werd in het leven geroepen ten voordele van de zorgverlener en niet van de zorgbehoevende.
De OCMW-diensten onder de leiding van voorzitter Carina Ricour en secretaris Patrick Sergooris stellen 38 personeelsleden te werk.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief