HERNE – Luc Somers en zijn team zetten terug een Ghana-café op

C21

HERNE – Luc Somers en zijn team zetten terug een Ghana-café op

Ghanacaf___maart_2015_
HERNE – Luc Somers en zijn team zetten terug een Ghana-café op - © Deschuyffeleer
 

Op vrijdag 20 maart vanaf 19u is het jeugdhuis Kont1R in het centrum opnieuw het decor voor de nu al 8ste uitgave van het Support Ghana-café. Met het initiatief wil gangmaker Luc Somers samen met zijn ploeg niet alleen fondsen inzamelen voor hun inmiddels succesrijke solidariteitsactie in de streek rond Kpando in Ghana maar de aanwezigen ook sensibiliseren voor de problematiek van de ontwikkelingslanden in het algemeen en van die van de streek rond Kpando in het bijzonder .

Support Ghana onder de bezielende leiding van Luc Somers is een kleinschalige organisatie die sedert 2008 doelgericht vanuit Herne samenwerkt met de lokale dorpsgemeenschappen in het Kpando district te Ghana. Hierbij ligt de focus op onderwijs zoals de renovatie van schoolgebouwen en het verlenen van studiebeurzen, het stimuleren van sportbeoefening, het ondersteunen van de gezondheidszorg en het behoud van de lokale culturele eigenheid. En sedert 2012 zet Support Ghana ook in op sociaal ondernemen als uitweg uit de armoede en de tewerkstelling van kansarmen.
Zonder veel poespas maar met des te meer gedrevenheid zet de ploeg van Luc Somers zich met haar vrijwilligers nu al enkele jaren in voor haar project waarbij de directe aanpak, het rechtstreeks contact, het transparant middelenbeheer en een adequate opvolging de rode draad in hun actie vormen. En met succes overigens. Ook nu weer sprokkelen de teamleden inmiddels in alle eenvoud een budget samen om tijdens hun komend verblijf in Ghana van 30 mei tot 16 september daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken. Zo is het traditioneel Ghana-café één van die gelegenheden om zaad in het laadje te brengen.
“Dit jaar staat ons verblijf vooral in het teken van de opvolging van de bouw van de school in Kpando Gadza en van de opvolging van onze groep van 20 studenten wiens studies wij grotendeels bekostigen”, zegt een trotse Luc Somers. “Graag nodigen wij dan ook alle belangstellenden uit op ons Ghana-café om er kennis te komen maken met ons project en om ons te steunen. Ook nu weer loopt ons café volgens de gebruikelijke formule met een keuze uit enkele lekkere streekbiertjes, tintelende cava, zelfgebakken taarten en nog zo veel meer”.
Bij Support Ghana van Luc Somers zijn overigens steeds ook voetbalschoenen, sportschoenen, sportkledij, ballen, rekenmachines, gsm’s, laptops, brillen, gaasverbanden, steriele compressen en wondverzorgingsmateriaal welkom. "We dienen ons wel te beperken tot uitsluitend materiaal dat we zelf met het vliegtuig kunnen meenemen en waar we onmiddellijk weten wat er ter plaatse mee te doen”, geeft Luc nog graag mee.
Wie meer wil weten over de projecten rond Support Ghana kan steeds terecht op www.supportghana.be of 0485/51.10.46.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022

archief