LENNIK gaat vreemd

C21

LENNIK gaat vreemd

Editiepajot_lennik_gaat_vreemd_foto_re
Afrikaanse cultuur. - Foto RE.

De gemeente Lennik organiseert voor het derde jaar op rij een paar daguitstappen. De eerste uitstap wordt georgnaiseerd op donderdag 7 mei en dompelt je onder in de Afrikaanse cultuur.

Gemeente Lennik: “We starten in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika dat een uitzonderlijke verzameling rituele maskers op een originele manier toont. Tientallen maskers zullen getoond worden in confrontatie met enkele hedendaagse kunstwerken en installaties van Afrikaanse kunstenaars. Deze tijdelijke tentoonstelling ondersteunt de permanente tentoonstelling die nog steeds de Europese visie op het Afrika van de jaren 60 weerspiegelt”.

“Na een gezonde wandeling in het Park van Tervuren en een lekker Afrikaans middagmaal zal een gids je begeleiden in een stukje Afrika in hartje Brussel. Je wordt er ondergedompeld in de klanken, geuren en kleuren van de levendige Matongé-wijk, ook wel de zwarte wijk of klein Zaïre van de hoofdstad genoemd. De ideale gelegenheid om Afrikaans Brussel en de vele andere Brusselse gemeenschappen beter te leren kennen”.

“Het programma in een notendop

8.30 uur Vertrek aan sporthal ‘Jo Baetens’ in Lennik
10.00 uur Bezoek aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
12.00 uur Middagmaal
14.00 uur Rondleiding Matongé, Afrikaanse sporen in Brussel
17.00 uur Vijfuurtje
18.30 uur Aankomst aan sporthal ‘Jo Baetens’ in Lennik”.

Hoe inschrijven ?

“Telefonisch of per e-mail (of het strookje in Info Lennik, of via de website). Gelieve per ingeschreven persoon naam en adresgegevens te vermelden. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uiterste inschrijvingsdatum is maandag 20 april. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 50, snel inschrijven is dus de boodschap. De kostprijs voor de volledige uitstap (gidsbeurten, busvervoer en maaltijden inbegrepen) bedraagt 40 euro. Deze bijdrage dient ten laatste een week voor de activiteit betaald te worden op dienst Vrije Tijd op het 1ste verdiep in het gemeentehuis of overgeschreven te worden op rekeningnummer: 091-0175661-23”.

Dienst Vrije Tijd, toerisme, Telefoon: 02 531 02 05. E-mail: toerisme@lennik.be .

Website: www.lennik.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2009
Gerrit Achterland
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief