MFC Levenslust organiseert een Festival op 10 september in MFC Levenslust te Sint Martens LENNIK.

C21

MFC Levenslust organiseert een Festival op 10 september in MFC Levenslust te Sint Martens LENNIK.

Image001
 

MFC Levenslust organiseert een Festival op 10 september in MFC Levenslust te Sint Martens Lennik.  

Autonoom wonen en kinderboerderij Levenslust zijn beiden deelwerkingen van MFC Levenslust vzw.Levenslust vzw is een multifunctioneel centrum voor kinderen en jongeren van 6 tot 25 jaar met gedragsmoeilijkheden, emotionele stoornissen en/of een lichte mentale beperking vaak gekoppeld aan een minder stimulerende sociale thuissituatie.

Autonoom wonen creëert niet alleen praktische en materiële mogelijkheden voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die de instelling verlaten en geen beroep kunnen doen op een eigen netwerk. Dit doen wij door hen moreel en maatschappelijk te ondersteunen bij hun integratie in de maatschappij. Onze trajecten verlopen gefaseerd waarbij we de begeleiding systematisch afbouwen en onszelf als begeleider overbodig proberen maken. Wanneer dat gebeurt is het onze betrachting om jongeren te voorzien van woongelegenheid, werk, een sociaal netwerk en vrijetijdsbesteding.  Autonomie, zelfredzaamheid, eigen kracht en volwaardig burgerschap zijn de pijlers waarop onze werking is gebaseerd.

 

De boerderij bevindt zich in een oase van groen, in een uithoek van de site, met een weids zicht op de omringende velden. Het is een rustplek voor de kinderen. Een plaats waar ze even weg kunnen ontsnappen van hun drukke school-en leefwereld.

De aanwezigheid van de dieren zorgt ervoor dat de boerderij een echte doe-plek is. Zowel bij de dagdagelijkse verzorging van de dieren als bij het onderhoud van de boerderij worden de kinderen en jongeren actief betrokken. Het doen aspect stimuleert en prikkelt de kinderen en jongeren. Het helpt hen nieuwe talenten te ontdekken en hun zelfvertrouwen op te bouwen.

Rust en doen gaan hand in hand, onder meer door de knuffelkippen en de gezellige rustruimte in de oude woonwagen. Kinderen en jongeren in contact brengen met de natuur, hen van daaruit laten groeien, dat is ons doel. De druk is vaak enorm hoog voor de kinderen. Thuis, op school, in de leefgroepen,… Er wordt veel van hun verwacht. De boerderij speelt hier op in door een veilige en geborgen plek te creëren.

 

Beide werkingen zetten zich dagelijks in om deze kinderen en jongeren actief kansen te bieden in onze maatschappij. Hiervoor ontbreken echter vaak de financiële middelen. Daarom organiseren we voor de tweede keer ons wijnfestival: VinoRock LL. De opbrengst gaat integraal naar onze werkingen.

VinoRock LL is een wijnfestival dat doorgaat op zaterdag 10 september 2022. In een oase van groen en in de schaduw van ons prachtig kasteel creëren we door middel van onze wijnstandjes, oesterbar, foodtrucks en live music een fijne, ontspannen atmosfeer waar zeker ook plaats is om de benen los te gooien!

Foodtrucks Terwijl je drinkt van een heerlijk glaasje wijn en live muziek kan je genieten van heerlijke hapjes/gerechten aan één van onze foodtrucks. Ook is er een oesterbar aanwezig!

Live bands Op een festival mag uiteraard geen muziek ontbreken. Daarom nodigen wij enkele live bands uit die zullen zorgen voor de juiste sfeer.

Wijnproeverij Bij lekker eten hoort uiteraard een bijpassend glaasje wijn. Met je ticket krijg je van ons alvast 4 proevertjes! Aan onze rosé, rode en witte wijn stand kan je een ruime selectie aan kwaliteitsvolle wijnen terugvinden. Onze champagne stand biedt dan weer een sprankelende verfrissing. Heerlijk in combinatie met een bord verse oesters.

 

Ticketshttps://www.eventbrite.be/e/vinorock-ll-tickets-337933126077?aff=erelexpmlt&keep_tld=1

 

Facebookpagina: https://www.facebook.com/VinorockLL

 

Facebook evenementhttps://www.facebook.com/events/728173714987291?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief