Oude kruisweg van HUIZINGEN gered

C21

Oude kruisweg van HUIZINGEN gered

Editiepajot_lezersbrief

Van een lezer kregen wij volgend schrijven dat wij integraal publiceren……

“Lapsigaar, ‘k viel bijna van mijn stoel toen ik in De Streekkrant zag dat mijn pluimen op de hoed van Hugo Casaer staken. Eerlijk blijven aub, Mijnheer de Burgemeester.

Ik was het die begin 2009 met een erfgenaam van de familie Volcke contact heeft genomen met betrekking tot de oude kruisweg die op de zolder lag in het huis van hun moeder en waarbij wij overeen kwamen om de kruisweg voor 400 € aan te kopen op voorwaarde dat deze kruisweg permanent een locatie zou krijgen in Huizingen en liefst in de parochiekerk waar hij in feite thuis hoort en nergens anders.
Daarop boden in Huizingen maar ook daarbuiten verschillende geldschieters zich aan om de koop te sluiten. Intussen schrijven we oktober toen ik opnieuw contact nam met bedoelde erfgenaam waarbij hij me wist te vertellen dat noch de gemeente noch de kerkfabriek enig teken had gegeven tot aankoop. Op mijn vraag om de koop onmiddellijk af te sluiten vroeg hij nog even uitstel en heeft nog contact gezocht met de gemeente waar men intussen op de hoogte was van de belangstelling met enkele mensen in Huizingen en ja zie, plots werd de aankoop met de gemeente gedaan. Voor ons niet gelaten maar doen alsof het schepencollege de reddende engel is geweest om deze 2 à 300 jaar oude kruisweg aan te kopen is een loopje nemen met de waarheid en tot slot wachten wij in Huizingen met belangstelling af wanneer dit erfgoedstuk zijn defintieve plaats terugkrijgt in onze kerk, ik herhaal het “ waar hij thuis hoort “.
Frans Samyn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2010
Hugo Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief