Vlaams Minister Bourgeois bezoekt BEERSEL en zijn kasteel

C21

Vlaams Minister Bourgeois bezoekt BEERSEL en zijn kasteel

Editiepajot_bart_devill__bourgeois_bezoekt_kasteel_beersel
Minister Bourgeois met parlementlid Ben Weyts / foto's Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__bourgeois_bezoekt_kasteel_beersel
Minister zet karpers in de vijver / foto Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__bourgeois_bezoekt_kasteel_beersel
Ophaalbrug terug in goede staat / foto Bart Devillé
 

Vlaams Minister Bourgeois bracht niet alleen een bezoek aan Beersel, maar sloot ook de eerste restauratiefase af van het Kasteel van Beersel. Van de gelegenheid maakte hij ook gebruik om de eerste vissen (karpers) in het water van de inmiddels terug volgelopen slotgracht hun vrijheid te bezorgen.

De eerste fase van de restauratiewerken aan het Kasteel van Beersel startten november 2007 en werden opgeleverd in september 2009. Deze werken betroffen hoofdzakelijk de realisatie van een toe- en afvoersysteem voor het water in de kasteelgracht, het herstel van de fundering van het kasteel, de daarbij horende archeologische begeleiding en het archeologisch onderzoek van de kasteelgracht.

Ook werd ter gelegenheid van de eerste fase van de restauratiewerken aan het kasteel van Beersel tijdens de werkzaamheden voorzien in de uitbouw van een beperkt bezoekerscentrum. Ter gelegenheid van het bezoek van Vlaams Minister werd alvast ook de ophaalbrug voor het eerst terug opgehaald.

Ook voor fase II werd gebruik gemaakt van de verdeling in sectoren. In deze fase wordt o.m. voorzien in het herstel van de parementen, de daken en het herstel van het houtwerk. Het archeologisch onderzoek uit fase I zal tijdens de tweede fase gecompleteerd worden met het onderzoek van de binnenkoer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief