BEERSEL WZC wil gewone leven zo goed mogelijk laten doorgaan

BEERSEL WZC wil gewone leven zo goed mogelijk laten doorgaan

Editiepajot_bart_devill___wzc_de_ceder
foto Bart Devillé
 

Woonzorgcentrum De Ceder in Beersel is inmiddels drie weken in quarantaine. Drie bijzonder intense weken voor iedereen: vrijwilligers, personeel,  bewoners en hun familie en uiteraard de  vrijwilligers. Deze laatsten werden door directeur Tine Van Bockstal op de hoogte gebracht van de stand van zaken en een en ander is zeker géén reden tot klagen, integendeel…..

Al bij al gaat het goed in WZC De Ceder zowel met alle bewoners als het personeel. Niemand maakt tot nu koorts, niemand heeft op dit moment een vermoeden van besmetting met COVID-19. Indien dit wel gebeurt , zal daar onmiddellijk open worden over gecommuniceerd. Tine Van Bockstal: “We hebben harde maatregelen moeten nemen. Woonzorgcentrum de Ceder volgt heel nauwkeurig op wat van overheidswege moet, en we doen waar we kunnen, nog een beetje meer, dit om én de bewoners én het personeel zo goed mogelijk te beschermen. “

Ook in WZC De Ceder mag je niet op bezoek komen. De cafetaria is gesloten, er zijn geen gemeenschappelijke activiteiten, het dienstencentrum waar mensen van de assistentiewoningen konden komen eten, naar de kapper en pedicure gaan en de was doen, is gesloten. Bewoners van assistentiewoningen krijgen maaltijden aan huis geleverd. Sinds 11 maart draagt alle personeel mondmaskers, de meeste zelfgemaakt door personeel en vrienden, maar ook binnengebracht door buren en familie. Koortsname op iedereen in het gebouw gebeurt ook sinds die datum. De handhygiëne staat bovenaan de prioriteitenlijst van én bewoner én personeel. Per verdieping is er een restaurant ingericht  met respect voor social distancing. De bewoners die willen, eten ’s middags nog samen. Ze kijken hier fel naar uit, het onderbreekt hun dag. ‘s Morgens en ’s avonds wordt er op de kamer gegeten.

Tine Van Bockstal: “ Met het volledige team van de ceder proberen wij het gewone leven zo goed mogelijk te laten doorgaan. We hebben een aantal geregistreerde vrijwilligers die extra taken op zich nemen en zo het zorgpersoneel ontlasten. Elke namiddag komt een vrijwilliger rond met koffie en iets lekkers. Gisteren waren dat warme pannenkoekjes, het was laatste dinsdag van de maand J.

Regelmatig  komt een vrijwilliger langs met een rijdend winkeltje vol lekkers. Het ontbreekt onze bewoner dus niet aan een koekje, muntje of lekker stuk chocolade.
We hebben sinds deze week een zorgrobot waarmee de animator op bezoek komt op de kamers, tot plezier van veel bewoners. We krijgen heel veel brievenpost. Dit wordt dagelijks afgegeven of voorgelezen door een vrijwilliger. Ook dat doet heel veel plezier. We hebben een facebookpagina aangemaakt waarop we veel fijne nieuwtjes en ook foto’s  zetten.” En hier blijft het niet bij. Al meer dan 10 bewoners houden regelmatig een videogesprek met hun kinderen of kleinkinderen. Aan de familie wordt een en ander gevraagd:  bel regelmatig je  familielid op, boek eens een videogesprek, stuur een kaartje, brief of foto.  Hou, indien dit kan , een venstergesprek, of bij mooi weer een tuingesprek( jouw familielid achter de glazen wand van het omsloten terras en jij buiten in het park), doe dit laatste zeker op afspraak. Tine Van Bockstal: “Het zijn deze kleine dingen die levenslust en hoop geven. “

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief