Beersel zorgt voor Noodblokspot

C21

Beersel zorgt voor Noodblokspot

Editiepajot_bart_devill___noodblokspot
ingezonden foto
 

 

Nadat DOC vaccinatiecentrum werd Beersel er niet meer terecht met de Blokspot. Met de jeugdraad werd dan een grondige evaluatie gehouden. Er werden heel wat locaties in Beersel onderzocht die de verwachtingen jammer genoeg niet inlosten. Welke die verwachtingen waren?  Een stabiele wifi verbinding voor iedereen, een ruimte waar studenten met minstens 20 bij elkaar konden zitten. Alle coronamaatregelen moesten bovendien kunnen toegepast worden (circulatieplan, inschrijvingen, voldoende toiletten, ontsmettingsmateriaal voor handen, tafels en stoelen, …). De eventuele blokspot moest ook een stille ruimte zijn waar er zonder afleiding kan gestudeerd worden. Een ontspanningsruimte/lunchlokaal om even tussendoor te ontspannen koppelen we daar graag aan. De Blokspot moet ook centraal gelegen en vlot bereikbaar zijn.

 

Tijdens de vorige blokspot in december/januari kregen de studenten de eigen verantwoordelijkheid om de Blokspot te openen en te sluiten wat voor ruimere uren en continuïteit zorgde. Dat werd door de verantwoordelijke jongeren nauwgezet opgevolgd en erg geapprecieerd door de gebruikers. Schepen Jo Vander Meylen(Lijst Burgemeester):

“Omdat we geen optimale organisatie konden bieden adviseerde de jeugdraad om gezien het belang van de vaccinatiecampagne de Blokspot voor één examenperiode niet te organiseren. De meeste jongeren zochten en vonden ook ondertussen een eigen plekje om te studeren laten ze weten. Toch willen we als gemeente Beersel geen enkele jongere in de kou laten staan. “ Wie geen plekje vindt maar er wel nood aan heeft kan vanaf maandag voor een beperkter aanbod in de foyer van cc de Meent terecht. Dit kan uitzonderlijk omdat cc de Meent omwille van coronamaatregelen nog altijd op een lager pitje moet draaien dan dat ze het zelf graag hebben. Heb jij een plekje nodig? Neem even contact op met de jeugddienst en boek je plekje. Dit kan via jeugd@beersel.be ., tel. 02/359.16.14/15.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 jun 2021
Marc Sluys | 04 jun 2021

archief