BEERSEL Gedeelte Alsembergsesteenweg heel de maand augustus afgesloten

C21

BEERSEL Gedeelte Alsembergsesteenweg heel de maand augustus afgesloten

Editiepajot_bart_devill___afsluiten_alsembergsesteenweg
foto Bart Devillé
 

Sinds 31 mei zijn verbeteringswerken van Wegen en Verkeer aan de gang aan de Alsembergsesteenweg van het kruispunt met de Brouwerijstraat en – Kerkstraat/Lotsesteenweg in Dworp.  In het kader van deze werken wordt de Alsembergsesteenweg heel de maand augustus afgesloten tussen Beling en Kerkstraat. Vanaf 2 augustus verplaatst de werfzone naar het stuk van de steenweg tussen de kruispunten met de Kerkstraat en Beling. Terwijl Aquafin de riolering vernieuwt, werkt Wegen en Verkeer aan de inrichting van de schoolomgeving, nieuwe bushaltes, betere fietspaden en het onderhoud van het wegdek. De gewestweg wordt tijdens de werken volledig afgesloten. Zo is er maar één keer hinder voor de omgeving en het doorgaande verkeer. Tot het einde van de maand augustus zullen de fietsers, de automobilisten en het zware vrachtverkeer omleidingen moeten volgen.

Sinds 31 mei werd er al werk gemaakt van het verbeteren van de verkeersveiligheid op twee locaties langs deze Alsembergsesteenweg in Dworp, namelijk aan het kruispunt met de Lotsesteenweg en dit ter hoogte van de Brouwerijstraat. Verbeteringen zijn o.m. beveiligde fietsoversteekplaatsen, nieuwe verkeerslichten met apart groen licht voor fietsers en voetgangers, verbreden van het voetpad. Ook werd de Brouwerijstraat een eenrichtingsstraat die je enkel nog vanop de Alsembergsesteenweg kan inrijden. Voor de volgende stap tijdens de maand augustus komen er ook andere maatregelen en uiteraard omleidingen. Het is nu eenmaal zo, tijdens de verbeteringswerken met de aanpassing aan de bushaltes en de schoolomgevingen vanaf de Kerkstraat tot aan de Beling ondervinden alle weggebruikers de grootste hinder. Aquafin legt binnen hetzelfde traject gescheiden riolering aan, zodat het afval- en regenwater na de werken apart afgevoerd wordt. De ingrepen worden zo op elkaar afgestemd zodat weggebruikers maar een keer hinder ondervinden.

Handelaars blijven bereikbaar te voet en met de fiets, kort parkeren wordt ingevoerd. Omwonenden kunnen niet met de auto tot aan de handelaars in de werfzone op de Alsembergsesteenweg. In overleg met de gemeente werd beslist om tijdelijk kort parkeren toe te laten op de parking aan de Sportschuur en het kruispunt Lotsesteenweg/ Solheidestraat. Bezoekers kunnen de Alsembergsesteenweg dan bereiken via de voetweg achter de Sportschuur of via Beling. Autoverkeer kan via de Kerkstraat gebruik maken van de parking tijdens het winkelen. De Kerkstraat blijft open tijdens de volledige duur van de werken, maar blijft in het deel aan de Sportschuur ook eenrichtingsstraat zoals vandaag het geval is.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 19 jul 2021

archief