BEERSEL Jongste Gordelaars stalen de show in Huizingen

C21

BEERSEL Jongste Gordelaars stalen de show in Huizingen

Editiepajot_bart_devill___jonge_gordelaars
foto Bart Devillé
 

  

Ook dit jaar- met dank aan de weergoden- was het gordeltrefpunt in het Provinciedomein van Huizingen een voltreffer. Je kon er terecht voor de klassieke recreatieve tochten, zowel met de fiets als te voet.

Voor wie het nog niet zou weten: De Gordel is een unieke en feestelijke manifestatie die de Vlaamse Rand toont aan een breed publiek. En nog meer….. “De Gordel is meer dan een gewone sportmanifestatie zoals er zoveel zijn”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Er is ook een duidelijke boodschap: het groene en Vlaamse karakter van onze streek, de Rand”. Ook dit jaar verwelkomde Provinciedomein van Huizingen alle Gordelaars met open armen. Vanuit dit Gordeltrefpunt vertrokken gratis wandel- en fietstochten die je mee op verkenning nemen in de Vlaamse Rand.

Er waren niet alleen de wandelingen van6 km, 11 km en 16 km, maar ook de fietstochten van 24 km, 43 km en62 km. Maar in Huizingen ging toch de meeste aandacht naar de Gordelcross. En deze jonge Gordelaars zouden de show stelen….. Hier en daar hoorden we al uitspraken als … “ zij zijn de fietsende Gordelaars van de toekomst” Het mag ook worden gezegd, de geïnteresseerden maakten er heel wat mee. Elke initiatie duurde ongeveer 45 minuten en de kinderen werden ingedeeld per leeftijdsgroep.

Ook aan animatie geen gebrek in Huizingen….. Denk maar aan Kinderland, Babydorp en Zeppe en Zikki. Ook kon men genieten bij Gezinssport Vlaanderen met het hele gezin van leuke spelletjes voor jong en oud, zoals Kubb? Mikado, Jenga….. Er waren  dan nog optredens van o.m.Sarah & Bavo, Mathias Vergels en het Goede Voorbeeld en Likeme. Op het rode podium kon je dan genieten van Wim Soutaer, Bram & Lennert, Troubadours en Koen Buyse. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 nov 2022

archief