Vanaf woensdag 8 mei werken aan bushalte LINKEBEEK Beukenstraat

C21

Vanaf woensdag 8 mei werken aan bushalte LINKEBEEK Beukenstraat

Scherm__afbeelding_2024-05-02_om_12
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf woensdag 8 mei 2024 de bushalte ‘Linkebeek Beukenstraat’ op de Alsembergsesteenweg (N235) opnieuw aan. De bushalte krijgt een verhoogd perron in de richting van Ukkel. Bovendien komen er extra parkeerplaatsen en een verlichte oversteekplaats voor voetgangers aan de bushalte. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken tot eind mei. Tijdelijke verkeerslichten regelen langs de werfzone het doorgaand verkeer. 
Tijdelijke verkeerslichten aan werfzone
De werken starten op 8 mei 2024 en duren twee weken. De hinder voor het verkeer blijft beperkt. Gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de werfzone rijden. Hiervoor worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Aan een tijdelijke oversteekplaats steken fietsers over, waarna zij een kort stuk aan de overkant van de weg rijden. Voetgangers ondervinden geen hinder. De Lijn plaatst een tijdelijke bushalte net buiten de werfzone. Bussen van De Lijn kunnen lichte vertraging oplopen door de werken, reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. 
Verhoogd busperron en verlichte oversteekplaats
De bushalte ‘Linkebeek Beukenstraat’ langs de Alsembergsesteenweg (N235) in Linkebeek, ter hoogte van de Beukenstraat, krijgt in de richting van Ukkel een verhoogd aanliggend perron. Wegen en Verkeer zet in op toegankelijke bushaltes zodat ook personen met een handicap of personen met een kinderwagen vlot het openbaar vervoer kunnen nemen. In de toekomst stopt de bus hier ook op de rijweg. Bovendien komen er extra parkeerplaatsen en een verlichte oversteekplaats voor voetgangers aan de bushalte. 
Woensdag 8 mei is een richtdatum
Afhankelijk van de weersomstandigheden en de laatste afwerking aan de bushalte Ten Broek in Sint-Genesius-Rode start de aannemer rond woensdag 8 mei aan de bushalte Beukenstraat in Linkebeek. De signalisatie wordt 's avonds tot de volgende werkochtend aan de kant gezet, zodat verkeer makkelijker kan passeren. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024

archief