Diner voor het goede doel in Alsemberg

C21

Diner voor het goede doel in Alsemberg

Editiepajot_bart_devill___baobab_logo
Ingezonden afbeelding
 

 

Groep Baobab organiseert een Senegalees benefiet diner voor het goede doel op zondag 23 juni om 12u30 in de Herisemmolen te Alsemberg(Fabriekstraat 20).

 Het wordt een driegangen Senegalees Diner met drank inbegrepen gevolg door een Amerikaanse veiling van een kunstwerk van José Chapelier en optreden van het Senegalese duo Benne Bayfall. Dit alles aan de democratische prijs van 55 euro p.p.

Inschrijving per mail naar  baobab.gr@gmail.com

Inschrijving per whats’app op het nummer 0034 649 84 23 28 

Storting op rekening BE45 1043 9222 3789 met ENKEL vermelding “ Steun Baobab” en jouw rijksregisternummer: alleen zo kan menj jullie een fiscaal attest (45% aftrekbaar) bezorgen (of BTW-nummer voor factuur)!  Graag bevestiging vóór 15 juni!

De initiatiefnemers van de GROEP BAOBAB, beloofden tijdens hun bezoek aan Senegal in 2014 aan het schoolhoofd van Saly Carrefour (Saly, deelgemeente van M’Bour) te zorgen voor wat schoolgerief. Zij hielden woord en deden zelfs véél meer dan dat! De eerste kleinschalige projecten werden al snel opgezet in de onderwijssector, de gezondheidssector en de lokale landbouw en veeteelt. Dit door rechtstreeks contact en samenwerking met de betrokken partijen en no-nonsens gerichte acties met permanente opvolging. Voor hun tienjarig bestaan wenst Groep Baobab een groots project uit te werken: de bouw van een wielercentrum.

 

Guy Verbeeck: “Hoe de link leggen tussen onze wielerwereld en deze in Senegal? Het opleidingscentrum krijgt de naam “Les Flandriens”. Wij  kwamen in België dan in contact met Freddy Missotten, voorzitter van v.z.w. Cycli-Prom. Freddy ademt het wielrennen uit. Hij leerde als eliterenner zonder contract het koersmilieu op competitieniveau van binnen en buiten kennen. In zijn beroepsloopbaan was hij o.a. directeur van de Cel Sport van de Vlaamse Gemeenschap en was ook clubverantwoordelijke, co-bedenker van het profwielerteam Topsport Vlaanderen en stichter-verantwoordelijke van het wieleropleidingsproject Jong Vlaanderen. Hij leidde diverse nationale wielerteams op, zoals deze van Burkino Fasso , Suriname en zelfs Cuba. Met wie kunnen wij beter in zee gaan om het project uit te werken dat wij met Thiam besproken hadden? Het aansluitend jongerenproject is zelfs nog belangrijker voor ons! Terwijl de afstanden naar de basisschool over het algemeen kort zijn, is dit niet meer het geval voor de middelbare school, met als gevolg dat buiten de steden, het percentage van schoolverlaters rond de 15% ligt, veroorzaakt door te lange afstanden en enorm tijdverlies. Vanuit het “Centrum” (waar uiteraard ook een werkplaats is voorzien) willen we fietsen beschikbaar stellen aan jongeren (een formule die momenteel wordt uitgewerkt). Als deze test overtuigend is, zal er een tweede punt worden opgezet in Saly.” 

 

Er worden twee doelen gesteld? “ Een eerste doel: De jonge renners van de wielerclub Thiam uit Saint Louis, de oude hoofdstad van Senegal, worden beschouwd als de besten van het land. Het ontbreekt hen echter aan een centrum waar zij kunnen trainen en waar de nodige faciliteiten voorzien zijn om hun materiaal af te stellen of te herstellen. Een tweede doel:                                                                                          De schoolgaande jeugd (buiten diegenen in enkele grote steden) moet soms kilometers stappen om op school te geraken. Gevolg hiervan is dat 15% van hen de school laten vallen. Maar wat als wij nu eens voor fietsen zorgden?” Men kan ook financieel steunen….. Via BE45 1043 9222 3789  (factuur/attest mogelijk)
GROEP BAOBAB V.Z.W.           
www.baobab-gr.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024

archief