Laatste artikels van Drogenbos

5G-netwerk voor Brussel wordt op lange baan geschoven

Cieltje-van-achter
Cieltje Van Achter.

 De uitrol van een 5G-netwerk in Brussel heeft al heel wat voeten in de aarde gehad en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in zal komen. Vandaag ondervroeg Brussels parlementslid Cieltje Van Achter minister Alain Maron (Ecolo) over de invoering van een 5G-netwerk in Brussel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Marc Sluys
 

Volwassenenonderwijs Crescendo CVO en GLTT-CVO tellen samen 15.000 cursisten

Sgr_5_en_9__persbericht_20190912
De samenwerking is bezegeld. Foto Ingezonden
 

Crescendo CVO en GLTT-CVO ondertekenden op 1 september een samenwerkingsakkoord. Beide centra voor volwassenenonderwijs gaan nauw samenwerken in en om Mechelen en de Vlaamse Rand

Volwassenenonderwijs Crescendo CVO en GLTT-CVO gaan samenwerken. Het duo verstrekt samen onderwijs aan jaarlijks 15.000 cursisten. De samenwerking leidt tot een evenwichtig aanbod volwassenen- en tweedekansonderwijs met keuze uit meer dan 60 opleidingen voor iedereen uit de brede Mechelse regio en de Vlaamse Rand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DROGENBOS gastheer voor PeriFeria festival

Editiepajot_bart_devill___periferiafestival
foto Bart Devillé
 

  PeriFeria wil het verstedelijkte landschap in de rand van en rond Brussel bevragen en naar waarde schatten. Samen met bewoners en lokale verenigingen, ontwerpers en onderzoekers, kunstenaars en creatieven zorgt organisator City3 voor workshops, rondleidingen, artistieke ingrepen en spektakel en animatie op maat, gebaseerd op de aanwezige know-how en verbeelding. Van 29 tot 31 augustus zet City3 met het PeriFeira Festival voor een 4de keer de periferie van Brussel in de kijker. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Estaminet Au Cher Ami in DROGENBOIS wordt beschermd als monument

Drogenbos_sterstraat_2_medium
Foto's Onroerend Erfgoed © Kennes Hilde
 

 Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Ben Weyts beschermt Estaminet ‘Au Cher Ami’ in Drogenbos definitief als monument. Het Estaminet heeft een 19de eeuwse buitenkant en een goed bewaarde binnenkant uit het begin van de 20ste eeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2019
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief