Laatste artikels van Drogenbos

C21

Pop-up recyclagepark zorgt voor oplossing in DROGENBOS

Pop_up_recyclage_drogenbos__2_
 

Een recyclagepark bestaat er nog niet op het grondgebied van de gemeente Drogenbos, zodat de inwoners aangewezen zijn op ophalingen door Intradura. Daar deze niet alles meenemen en de Drogenbossenaren niet terecht kunnen op een recyclagepark, heeft de gemeente haar toevlucht genomen tot een pop-up recyclagepark.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit

Regiogids_2021___5_
HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit - © Deschuyffeleer
 

Toerisme Vlaams-Brabant bracht zonet twee nieuwe regiogidsen uit: één voor het Hageland en een viertalige voor de Groene Gordel. Beide uitgaven bieden een geslaagde combinatie van topattracties met kleine verborgen parels aan voor toeristen en inwoners......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

DROGENBOS Juf Brigitte ging met pensioen

Editiepajot_bart_devill___juf_brigitte
ingezonden foto
 

 Woensdag 30 juni was de laatste werkdag van “juf Brigitte”, na een loopbaan bij GBS De Wonderwijzer in Drogenbos van meer dan 10 jaar. Uiteraard ging dit niet onopgemerkt voorbij. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Ook in Drogenbos komt er nu een Gecoro

Editiepajot_bart_devill___drogenbos
EP
 

 De beslissing is nu gevallen, ook in Drogenbos komt er een Gecoro of Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening. Op de gemeenteraad stemden de raadsleden van UF en Go1620 tegen. Drogenbos Plus-LB ging wel akkoord, maar raadslid De Maere onthield zich hier omdat hij zich vragen stelde bij de competentie van de mogelijke kandidaten voor de Gecoro. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Drogenbos erkent Logo Zenneland voor nieuwe periode

Editiepajot_bart_devill___logo_zenneland
ingezonden foto
 

 Logo Zenneland moet door de gemeente opnieuw erkend worden voor de periode van 2022 tot 2027. Logo Zenneland vzw is belast met de realisatie van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen. De erkenning voor de nieuwe periode werd behandeld op de jongste gemeenteraad van 1 juli. Logo Zenneland  ondersteunt reeds sinds geruime tijd de gemeente Drogenbos met het integraal preventief gezondheidsbeleid. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS UF-raadsleden stemden enkel in het Nederlands

Editiepajot_bart_devill___gem_huis_drogenbos
Gemeentehuis Drogenbos/ foto Bart Devillé
 

 Zowel op de gemeenteraad van 22 april als deze van 20 mei lieten de UF-raadsleden Grégory Boen, François Dussart en Jonathan Adriaens nadrukkelijk blijken niet akkoord te gaan met het standpunt van de gouverneur van Vlaams-Brabant dat enkel het Nederlands mag gebruikt door de raadsleden tijdens de gemeenteraad in Vlaamse gemeenten. Zij stemden dan ook telkens tweetaling:  ja-oui of neen-non. Op de jongste gemeenteraad liepen zij echter opnieuw in de pas zoals het moet en stemden enkel in het Nederlands. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Repair Café Drogenbos zoekt nog herstellers

Editiepajot_bart_devill___jaak_de_boeck
foto Bart Devillé
 

 

Zondag 27 juni is het Repair Café Drogenbos met zijn vrijwilligers na meer dan één jaar terug in zaal De Regenboog Grote Baan 234 in Drogenbos. Het wordt uiteraard wat wennen met het volgen van het corona protocol. Voor wie het nog niet zou weten, een Repair Café is een gratis bijeenkomst waarbij je allerlei objecten die je anders zou weggooien, kan herstellen samen met vrijwilligers. Zo wordt er gevochten tegen nutteloze overconsumptie. Repair Café is ook toegankelijk voor iedereen en is een ideale plek om sociale contacten te smeden en nieuwe ervaringen op te doen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Gemeente Drogenbos organiseert 35ste Rommelmarkt

Editiepajot_bart_devill___rommelmarkt_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Zoals ook de kermis en de jaarmarkt is de rommelmarkt van Drogenbos al een hele traditie geworden. Dit jaar is deze laatste al aan de 35ste editie toe en zij vindt plaats op zondag 29 augustus van 8u tot 16u. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Inschrijvingen speelplein de Krabbers starten morgen zaterdag ( 12/6)

Editiepajot_bart_devill___speelplein_de_krabbers
foto archief Bart Devillé
 

 Ook deze zomer zijn kinderen van 2,5 tot 10 jaar opnieuw welkom op speelplein de Krabbers in Drogenbos. Een en ander vindt dit jaar wel plaats in GBS Wonderwijzer en de sporthall. Voor het speelplein de Krabbers zomer 2021 kan ingeschreven worden vanaf morgen zaterdag 12 juni. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Meer comfort op Brusselse metro dank zij nieuwe treinen

M7_exterior_1
©MIVB
 

Reizigers kunnen binnenkort instappen in de nieuwe M7-metro

 

De nieuwe M7-metrostellen zullen in de zomer hun eerste reizigers verwelkomen. Passagiers kunnen genieten van een comfortabelere, modernere en beter verlichte metro, voor nog aangenamere trajecten.

In juli 2020 kwam het eerste M7-metrostel aan in de MIVB-remise in Haren. Na een uitgebreide reeks tests, zal dit metrostel deze zomer met reizigers op het net kunnen rijden. Dit is een nieuwe stap in de richting van almaar comfortabeler en efficiënter vervoer, maar ook  van hogere frequenties en dus van meer capaciteit in de metro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2021
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief