Laatste artikels van Drogenbos

C21

Vlaamse regering moet burgemeesters en schepenen schorsen die taalregister gebruiken

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_18
 

 Franstalige gemeentebesturen in de zes faciliteitengemeenten in de Vlaamse Rand maken al jaren gebruik van taalregisters. Franstaligen die dat wensen, kunnen op die manier hun taalvoorkeur registreren en zo alle gemeentelijke administratie in het Frans verkrijgen. Dit gaat echter in tegen de taalwetgeving en de omzendbrieven van de voormalige Vlaamse ministers Peeters, Keulen en Martens. Voor het Vlaams Belang is de maat vol. “De zes faciliteitengemeenten zijn Vlaamse gemeenten die zich moeten houden aan de taalwetgeving. Wie dat blijft weigeren, moet worden gesanctioneerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

DROGENBOS Plooien blijkbaar gladgestreken in gemeenteraad

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_bord
Foto Bart Devillé
 

 De laatste gemeenteraad van ’t jaar 2022 in Drogenbos kende een nogal incidentrijk verloop met als gevolg dat schepen Nahyd Meskini(UF) de zitting woedend verliet. Het was dan ook uitkijken naar de eerste raad van het nieuwe jaar. En het dient gezegd, de gemeenteraad van donderdag 19 januari was een ideale om terug de vredespijp te roken: slechts vijf “ongevaarlijke” agendapunten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DRONGENBOS Felix Art & Eco museum is genomineerd voor Toerisme Awards

Editiepajot_bart_devill___felixart_museum
ingezonden foto
 

 Toerisme Vlaams-Brabant organiseert voor de derde keer de Toerisme Awards. Zopas werden de genomineerden bekend gemaakt, of meteen het startsein van de campagne voor de publieksprijs…. Wie wint de Toerisme Awards Vlaams-Brabant? Een Toerisme Award Vlaams-Brabant, dat is de ultieme bekroning voor elke toeristische beleving in onze provincie. Welk initiatief charmeert jou het meest? Wie verwelkomt elke fietser met open armen? Wat is de allermooiste wandeling?

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS - Kunstenaarsparcours komt er terug aan in 2023

Editiepajot_bart_devill___kunstenaarsparcours_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 De gemeenten Drogenbos, Linkebeek en Ukkel organiseren in 2023 eens te meer- het is al een hele traditie- gezamenlijk kunstenaarsparcours “Meet my Arts”. Men kan de kunstwerken bewonderen ofwel in de ateliers van de kunstenaars, bij hen thuis of op een andere locatie. Met dit initiatief willen de Schepenen van Cultuur het publiek in hun gemeenten de kans geven om zoveel mogelijk plaatsen te bezoeken en talrijke kunstenaars te leren kennen die in Drogenbos, Linkebeek en Ukkel wonen of werken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LINKEBEEK/DROGENBOS GC de Moelie zet nieuwe jaar in met twee voorstellingen

Editiepajot_bart_devill___anatole
'Anatole' / ingezonden foto
 

 GC de Moelie heeft niet lang gewacht om de trouwe bezoekers leuke optredens aan te bieden bij het begin van het nieuwe jaar. En wat aardig meegenomen is, jong en oud zal er zich heel goed bij voelen!....... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

REGIO - Intradura: wat is nieuw in 2023?

Scherm__afbeelding_2022-12-29_om_20
 

 Vanaf 1 januari 2023 voert afvalverwerkingsbedrijf Intradura enkele wijzigingen door in onze stad. Zo wordt het papier en karton voortaan om de 4 weken opgehaald.
Alle info over de afvalophaling in onze stad én de afvalkalender voor 2023 vind je in de Intradura-krant die eind december 2022 al in je brievenbus viel. Vanaf 1 januari kan je ook terecht op www.halle.be/afvalkalender. We sommen de belangrijkste nieuwigheden even op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2022
Marc Sluys
 

DROGENBOS Gemeenteraad kende allesbehalve een vredevol verloop

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_bord
foto Bart Devillé
 

 Kerstmis en eindejaar komen er aan, maar de laatste gemeenteraad van 2022 in Drogenbos kende een allesbehalve vredevol verloop. Integendeel, het was er nog nooit zo “onrustig”. Nochtans was deze raadszitting rustig en sereen begonnen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Veilige fietspaden voor Humaniteitslaan (N266) in DROGENBOS

Schermafbeelding_2022-12-21_om_10
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de heraanleg van de Humaniteitslaan (N266) in Drogenbos. Ter voorbereiding van deze werken starten de nutsmaatschappijen in januari/februari 2023 met het verleggen van de nutsleidingen. Waar nodig worden ook nieuwe leidingen aangelegd. Nadat de nutswerken zijn afgerond, kunnen de eigenlijke wegenwerken starten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL/DROGENBOS/HALLE - Toerisme Vlaanderen heeft ook oog voor regio Zenne en Zoniën

Editiepajot_bart_devill___kriekerij_oud_beersel1
Kriekerij Oud Beersel / foto Bart Devillé
 

 Toerisme Vlaanderen kent 18.539.663 euro relancesteun toe aan toeristische projecten rond recreatief en sportief fietsen, bierbelevingen, Vlaamse Meesters, natuur en culinaire belevingen. En hierbij werd de regio Zenne en Zoniën niet uit het oog verloren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief