BEVER - Een uitzonderlijke laatste schooldag

C21

BEVER - Een uitzonderlijke laatste schooldag

Ak_cent_laatste_schooldag_en_vuil__6_
Directeur Deneyer temidden van zijn schoolkinderen - Foto's Deschuyffeleer
 
Ak_cent_laatste_schooldag_en_vuil__16_
... en we zingen en we springen en we zijn zo blij ... Foto Deschuyffeleer
 
Ak_cent_laatste_schooldag_en_vuil__18_
Juf en zorgcoördinator Martine Frisch aan de gitaar - Foto Deschuyffeleer
 
Ak_cent_laatste_schooldag_en_vuil__4_
.....humm ....da's lekker .... Foto Deschuyffeleer
 
Ak_cent_laatste_schooldag_en_vuil__5_
De talrijke gevulde zwerfvuilzakken werden verzameld op het voetbalveld, volgens schepen van Milieu Dirk Willem goed voor een achttal m³ - Foto Deschuyffeleer
 

De laatste schooldag op de gemeentelijke basisschool Ak’Cent werd niet zomaar een gewone laatste dag. De meer dan 400 leerlingen uit de verschillende vestigingsplaatsen en hun afdelingen gaande van kleuters tot zesde leerjaars bundelden samen met de leerkrachten en zelfs een paar ouders; al dan niet van het oudercomité, de krachten en trokken er op uit om het gros van de 50 km Beverse gemeentewegen en bermen vrij te maken van zwerfvuil.

“Uit veiligheidsoverwegingen en ook om de aandacht van de volwassenen te trekken kregen zij allemaal een groen petje op,” gaf Veronique Van Belle aan verantwoordelijke van de MOS-werkgroep op de school.
 
“Onze school is een MOS-school (Milieuzorg Op School). Samen met vele andere scholen tekende Ak’cent in op een milieuzorgproject van de Vlaamse Gemeenschap in samenwerking met de provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Zo werkten wij het voorbije jaar mee aan verscheidene milieuthema’s. Een belangrijk doel van het project is dat kinderen en jongeren de vereiste bekwaamheid opdoen om als toekomstige burgers zelf verantwoordelijkheid op te nemen voor een milieuvriendelijke en duurzame samenleving”, aldus nog de MOS-verantwoordelijke. Gans het schooljaar door werden de kinderen dan ook de slogan ingeprent dat "Het is leuker zonder rotzooi dus ... gooi je afval in de vuilbak en nergens anders".
 
Het gemeentepersoneel stond in voor het vervoer van al het gesprokkeld vuil.  De talrijke gevulde zwerfvuilzakken werden verzameld op het voetbalveld, volgens schepen van Milieu Dirk Willem goed voor een achttal m³.
 
Gezien de uitzonderlijke tropische temperaturen trakteerde Ak’cent alle leerlingen en ouders op een ijsje. Met een samenzang en een woordje van dank van directeur Guy Deneyer aan zijn medewerkers, de kinderen, het oudercomité en de aanwezige ouders werd het schooljaar afgesloten.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief