BEVER - Vlaamse jeugdthriller wordt toproman in Duitsland

C21

BEVER - Vlaamse jeugdthriller wordt toproman in Duitsland

Aankondiging_behind_your_bag_1_schoemans
Repro © Deschuyffeleer

De Duitse uitgeverij Kosmos Verlag schuift een roman van de Vlaamse jeugdschrijver Roger H. Schoemans naar voren als topboek van de week in haar populaire thrillerserie voor jongeren ‘21st Century Thrills’. Het boek, dat oorspronkelijk ‘Fataal’ heette, kreeg in de Duitse versie de titel ‘Behind your Back’ mee.

De Nederlandstalige versie van ‘Fataal’ verscheen in 2007 bij het Davidsfonds. De thriller voor jonge lezers vertelt het verhaal van een dertienjarige jongen die per toeval verwikkeld raakt in de speurtocht naar een verdwenen -misschien wel vermoord - meisje.
 
De buurt waar het meisje verdween, verziekt bliksemsnel door hatelijkheden, vooroordelen en verdachtmakingen allerhande. De jonge gelegenheidsspeurder brengt feit na feit boven water, maar niemand gelooft de verhaaltjes van de dertienjarige. Tot een vrouwelijke speurder hem wel ernstig neemt.
 
‘Fataal-Behind your Back’ is de vijfde jeugdroman van Schoemans die in een Duitse vertaling verschijnt. Een zesde vertaling, ditmaal van de historische jeugdroman ‘De Leeuwendochter’, is in voorbereiding.
 
R.H. Schoemans schreef ook al een veertigtal jeugdromans en zes thrillers voor een volwassen lezerspubliek. Schoemans leeft, woont en werkt deeltijds in Beersel en in Bever.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief