BEVER - Ciao Arba

C21

BEVER - Ciao Arba

Arba_op_bezoek_ontvanst_-_deschuyffeleer__11_
Arba-Bever: de pioneers van destijds en de delegatie van vandaag. - Foto © Deschuyffeleer
 
Arba_op_bezoek_ontvanst_-_deschuyffeleer__13_
Ere-burgemeester Simon Driscart, sindaco Elvezio Toffolo, burgemeester Luc Deneyer, Ronny Vandercammen, Omer Frisch en Raymond Soudan - © Deschuyffeleer
 
Arba_op_bezoek_ontvanst_-_deschuyffeleer__15_
... de gastgezinnen - © Deschuyffeleer
 
Arba_op_bezoek_ontvanst_-_deschuyffeleer__10_
Ciao e benvenuto ... © Deschuyffeleer
 
Arba_op_bezoek_ontvanst_-_deschuyffeleer__19_
Een leutig onderonsje ... © Deschuyffeleer
 

In het kader van de verbroedering met het Italiaanse Arba bracht een 18-koppige delegatie van deze kleine Noord-Italiaanse gemeente een bezoek aan Bever. Burgemeester Luc Deneyer en eerste schepen Dirk Willem haalden het Italiaans gezelschap aan de luchthaven van Charleroi op.

Meteen stonden de Italianen voor een druk programma te beginnen met een walking dinner in de polyvalente zaal Ak’cent alwaar tevens de officiële verwelkoming en de kennismaking met de gastgezinnen plaats vonden. Onverwijld konden de aanwezigen genieten van de zopas opengestelde dubbeltentoonstelling die ondermeer het Bever van vroeger en van nu in het daglicht stelt.
 
Tijdens het driedaags verblijf staan ook nog een bezoek aan het Musée de la Ferme in Marq, de Brasserie de Silly, l’Hôpital Notre Dame à la Rose in Lessen, de Beverse kaasfabriek, de scheepsliften van Thieu en om af te sluiten een bezoek aan Brussel geagendeerd.
 
De verbroedering bestaat dit jaar 18 jaar. Alles begon met een geslaagde vakantie van de toenmalige burgemeester van Edingen Robert Plaisant. Een jumelage tussen Edingen met 10000 inwoners en een PS-bewind en het piepklein Arba met amper 1100 inwoners en van christen-democratische signatuur was niet direct een evidentie. Een oplossing voor de impasse was zo gevonden toen de Beverse ere-burgemeester Simon Driscart met veel enthousiasme het initiatief van zijn Edingse collega overnam. Het waren Omer Frisch, Ronny Vandercammen en Raymond Soudan die als eersten afreisden naar Arba om er de initiële schikkingen te treffen.
 
Tijdens hun verblijf logeren de genodigden in zes gastgezinnen. Enkelen maken gebruik van de infrastructuur van het gastenverblijf Haumautveld.  
 
Ook zal de delegatie - aangevoerd door sindaco (burgemeester) Elvezio Toffolo - uiteraard mee kunnen genieten van de dorpsfeesten. De Makrallen en de Kiekenpotenworp zullen allicht wel een woordje uitleg vergen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief