BEVER / HERNE – Start nieuw schooljaar

C21

BEVER / HERNE – Start nieuw schooljaar

Eerste_schooldag_sep__2010__9_
Het Bloesemtreintje met Geert van Damme achter het stuur. Achter hem volgen de juffen Greet, Lydia, Lut, Valerie, Lieve, Nathalie en meester Hugo - © Foto's Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_sep__2010__4_
Alvorens met het Bloesem-treintje te mogen meereizen dient wel een ticket te worden genomen - © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_sep__2010__2_
Voor Marie Deblander, net zoals voor vele andere kindjes, was het vandaag de eerste schooldag. De laatste schooldag volgt waarschijnlijk binnen een 20-tal jaar - © Deschuyffeleer
 

Alle basisscholen in Bever en Herne zijn vol vertrouwen en met goede moed het nieuwe schooljaar ingegaan. Voor directies, leerkrachten, leerlingen en ouders of grootouders was het wel terug even wennen. Overal zetten de directies met hun leerkrachten hun beste beentje voor om de schoolkinderen aangenaam, vlot en attractief op te vangen. Tijd dus voor een eerste rondgang.

Vrije Basisschool De Bloesem - Directie Geert Van Damme
 
Over de vestigingen in de Kapellestraat en de Stationsstraat in Herne en de vestiging in St-Pieters-Kapelle zochten in totaal nagenoeg 264 kinderen de klassen van de Bloesem op. De school telt 13 klassen en kan rekenen op de inzet van 25 leerkrachten. Twee zwangere dames worden tijdelijk vervangen. Aurelie Bellemans uit Denderwindeke neemt het vijfde leerjaar voor haar rekening en Kristien Beeckman wordt voor een tijdje de vervangende kinderverzorgster.
 
Voor de start van het schooljaar werd een trein als hoofdthema naar voren geschoven. Zo verwelkomde directeur Geert Van Damme zowel de kinderen, de leerkrachten als de ouders in het “station De Bloesem”. Iedereen werd dan ook een  aangename, vruchtbare en leerzame reis van 10 maanden toegewenst.
 
Nu al staat vast dat op 16 mei 2011 alle leerkrachten van klas geen wisselen. Hierbij beoogt de directie een objectief waarbij ook de leerkrachten mekaar beter kunnen leren kennen en ook zo de inspanningen van collega’s beter weten te waarderen en te respecteren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief