BEVER - Kerstboomverbranding werd een feest

C21

BEVER - Kerstboomverbranding werd een feest

Wintermarkt_bever_jan_2011_-_dezschuyffeleer__29_
Peggy Reygaerts, voorzitter van de jeugdraad met op de achtergrond de kerstbomen in lichterlaaie - Foto's © Deschuyffeleer
 
Wintermarkt_bever_jan_2011_-_dezschuyffeleer__6_
De mannen van Rijp voor de Pijp met een heuse winterbarbecue - © Deschuyffeleer
 
Wintermarkt_bever_jan_2011_-_dezschuyffeleer__3_
www.vzwdorp.eu - © Deschuyffeleer
 
Wintermarkt_bever_jan_2011_-_dezschuyffeleer__8_
© Deschuyffeleer
 
Wintermarkt_bever_jan_2011_-_dezschuyffeleer__15_
© Deschuyffeleer
 
Wintermarkt_bever_jan_2011_-_dezschuyffeleer__17_
© Deschuyffeleer
 
Wintermarkt_bever_jan_2011_-_dezschuyffeleer__19_
© Deschuyffeleer
 
Img_0786c
Foto van Van Eylen Marc Secretaris GALMAFOTO
 

De jeugdraad organiseerde samen met de gemeentelijke adviesraden, tal van plaatselijke verenigingen, enkele handelaars en het gemeentebestuur voor de tweede keer een kerstboomverbranding. Niettegenstaande de pletsende regen en de felle wind daagden meer dan 600 bezoekers op. Het gemeentebestuur voorzag voor allen een drankbonnetje dat aan de verschillende standjes kon ingeruild worden. Reeds in de vooravond was het al meer dan behoorlijk druk op en rond het kaatsplein. Niet alleen de binnenmens werd bestookt met drankjes en hapjes, ook het oog mocht in de winterpret delen.

De hoofdattractie van de avond was de kerstboomverbranding. Ook dit jaar zorgde de jeugdraad met voorzitter Peggy Reygaerts er voor dat dit niet zo maar een vuurtje stoken was. Voor de vuurshow werd een beroep gedaan op de artiesten van circus Paljasso uit het Limburgse Kuringen. Het vlammend spektakel met vuurjongleren en vuurspuwen samen met menig alcoholhoudend drankje zorgden vrij vlug voor een voelbare temperatuursstijging onder de aanwezigen. Voor deze vuurvirtuozen was een vuurtje steken aan de 4 meter hoge hoop afgedankte kerstbomen dan ook een koud kunstje. Aangepaste spetters, vuurpijlen en voetzoekers voorzagen daarbij het geheel van een flinke dosis showgehalte. Een beetje modderploeteren hadden de talrijke toeschouwers er wel voor over.
   
Kinderkribbe ’t Sterreken zorgde voor een wintermarkt, Carine Peereman stelde tupperware tentoon en Camargo verkocht hotdogs. Glühwijn was er bij Bibbem. De Chiro-jongens zorgden voor de jeneverbar, de milieuraad bakte pannenkoeken en liet de kleinsten ponyrijden. Van de sportraad mocht de jeugd rolskiën en dankzij de seniorenraad kon er ook aan ‘pralekken’ gedaan worden. Hierbij wordt een praline in warme melk gedompeld en daarna afgelikt.  Ook Rijp voor de Pijp was van dienst en serveerde een gesmaakte winterbarbecue met spek en worst.
 
Een van de nieuwkomers onder de co-organisatoren was de vzw DORP ‘Duurzame Ontwikkeling in de Regio Pajottenland’. Deze nieuwe vereniging, onder de vleugels van onder meer Bruno Vandewinckel, wil met concrete projecten op lokaal vlak de bevolking bewust maken van wat zelf kan gerealiseerd worden om de  ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo is de aankoop van een pelletpers een eerste project rond het thema energie. Hiermee wordt groenafval omgezet in een milieuvriendelijke brandstof. Wie de handen uit de mouwen wil steken en meewerken aan een duurzaam Pajottenland vindt hieromtrent dan ook zeker info op www.vzwdorp.eu.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 21 dec 2022

archief